Αναζήτηση

Image

Νέα Χώρων

Το ΕΚΕΠ ξανά σε πλειστηριασμό τον Μαΐο

Το ΕΚΕΠ ξανά σε πλειστηριασμό τον Μαΐο

21 Απριλίου 2022

Για μια ακόμη φορά βγαίνει σε πλειστηριασμό το ακίνητο που φιλοξενούσε στο παρελθόν το εκθεσιακό κέντρο ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 6 Μαΐου, με επισπεύδουσα την Cepal, και με μειωμένη τιμή πρώτης προσφοράς στα 11,57 εκατ. ευρώ. Έχουν προηγηθεί αρκετοί ακόμη που κατέληξαν άγονοι, όπως αυτός που έγινε στις 23 Φεβρουαρίου με την τιμή εκκίνησης στα 17,5 εκατ. ευρώ.

Το ΕΚΕΠ πήρε το δρόμο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με επισπεύδουσα την Cepal αρχικά στις 3 Ιουλίου 2020, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 6.958.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω της αναστολής των πλειστηριασμών (εξαιτίας της πανδημίας) αναβλήθηκε για τις 14 Οκτωβρίου 2020, με την ίδια τιμή πρώτης προσφοράς.

Λίγο πριν χτυπήσει το σφυρί, -που και σε αυτή την περίπτωση θα αναβάλλονταν καθώς ήταν σε ισχύ η αναστολή των πλειστηριασμών-, η Intrum, που έχει αναλάβει τα δάνεια της Τράπεζας Πειραιώς, άσκησε ανακοπή κατά της Cepal (διαχειρίζεται το τμήμα των δανείων της Alpha Bank) και των οφειλετών Γεωργίου και Παναγιώτη Αλεξόπουλου, με αίτημα να διορθωθεί η τιμή για το ακίνητο.

Η ανακοπή εκδικάστηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 στο Πρωτοδικείο Αθηνών και με την απόφαση που εκδόθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου, έγινε δεκτή, με το δικαστήριο να υπερδιπλασιάζει την τιμή πρώτης προσφοράς από τα 6.958.000 ευρώ στα 17.800.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση «πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του ακινήτου δεν ανέρχεται στο ποσό των 6.598.000 ευρώ, όπως ορίστηκε η πρώτη τιμή προφοράς, βάσει της από 24.11.2019 έκθεσης που συνέταξε η προσληφθείσα εκτιμήτρια καθόσον η τελευταία, όπως η ίδια αναγράφει στην έκθεσή της, διενήργησε μόνο εξωτερική αυτοψία στο κατασχεθέν ακίνητο. Αντίθετα, στην από 24.3.2020 έκθεση που συνέταξε, μετά από πλήρη αυτοψία του κατασχεθέντος ακινήτου, ο από την ανακόπτουσα προσληφθείς εκτιμητής αναλύεται ότι η εμπορική αξία του ανέρχεται στο ποσό των 17.800.000 ευρώ. Κατά την κρίση του Δικαστηρίου, με δεδομένο ότι η έκθεση εκτίμησης της ανακόπτουσας είναι εμπεριστατωμένη, σε αντίθεση με την ελλιπή (μόνο εξωτερική) αντίστοιχη έκθεση του Δικαστικού Επιμελητή, πιθανολογείται ότι η εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στο αμέσως προαναφερόμενο ποσό».

Έτσι, το δικαστήριο διέταξε τη διόρθωση της τιμής στα 17.800.000 ευρώ και με αυτήν προγραμματίστηκε να βγει σε πλειστηριασμό, -πάλι με επισπεύδουσα την Cepal-, στις 16 Ιουνίου 2021.

Σε όσους προσπάθειες ακολούθησαν το ΕΚΕΠ έμεινε στα αζήτητα κι έτσι η τιμή εκκίνησης οδηγήθηκε σε «κούρεμα».

Πηγή https://www.newmoney.gr

Περισσότερα για την ιστορία του ΕΚΕΠ μπορείτε να δείτε μέσα από την στήλη του ExposGreece πατώντας στα παρακάτω link άρθρο 1, άρθρο 2, άρθρο 3 .

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!