Αναζήτηση

Image

Μαθήματα Εκθεσιακής Ιστορίας - Μέρος 12o - Ενότητα 2η

Μαθήματα Εκθεσιακής Ιστορίας - Μέρος 12o - Ενότητα 2η

22 Ιουνίου 2021

…και εγένετο, λοιπόν EXPOBASE. Δε θα ξεχάσω εκείνη την περίοδο στις αρχές του 2002, όταν άρχιζε ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός για την καινούρια εταιρία.

Ποιά υλικά θα χρησιμοποιούσαμε, πώς θα οργανωνόταν η εταιρία, πώς θα την στελεχώναμε, πού θα αποθηκεύαμε τα υλικά, πόσα άτομα προσωπικό θα έπρεπε να προσλάβουμε και πλήθος άλλων ερωτημάτων που ανακύπτουν στην αρχή μιας καινούριας συνεργασίας.

Γιατί οι ιδιοκτήτες του Ε.Κ.Ε.Π., άνθρωποι νοικοκυραίοι και συνετοί, επ΄ ουδενί δε θα ήθελαν να ξεκινήσει κάτι καινούριο βασισμένο σε παλιά υλικά και σε παλιές εκθεσιακές συνταγές.

Και για μένα, φυσικά, οποία χαρά! Να βρεθώ να συνεργάζομαι με ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και θέλουν την ποιότητα σε ό,τι κάνουν. Έτσι, η βασική απόφαση ήταν να μη χρησιμοποιήσουμε τα φθαρμένα υλικά της πάλαι ποτέ κραταιάς ΤECHNOSTAND, που σας υπενθυμίζω ήταν η προηγούμενη εταιρία μου, αλλά να ψάξουμε για ένα ολοκληρωμένο εκθεσιακό σύστημα αλουμινίου στην Ευρώπη, ανάμεσα στα γνωστά και καταξιωμένα που υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα στην αγορά.

Έτσι, το πρώτο και βασικό ραντεβού έγινε στην περίφημη έκθεση EUROSHOP στη messe Dusseldorf, όπου και έμελλε να γίνει η επιλογή του «συστήματος» - όπως ονομάζαμε εμείς οι εκθεσιακοί κατασκευαστές την χρήση ενός ολοκληρωμένου συστήματος αλουμινίου - που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας έκθεσης τόσο στα βασικά εκθεσιακά υλικά, όσο και στον εξοπλισμό των περιπτέρων. Και πραγματικά το ταξίδι αυτό μας έφερε κοντά σε όλες τις τότε εξελίξεις στο χώρο των εκθεσιακών υλικών και οι πόρτες άνοιγαν η μία μετά την άλλη, όταν άκουγαν οι παραγωγικές εταιρίες το μέγεθος μιας επικείμενης παραγγελίας.

Γιατί έπρεπε να καλυφθεί με δομή αλουμινίου ένας χώρος μικτού εμβαδού 20.000 τ.μ. όπως ήταν ο χώρος του Ε.Κ.Ε.Π., ενώ οι ανάγκες σε άλλα συμπληρωματικά εκθεσιακά είδη, όπως κύβοι αλουμινίου, βιτρίνες, πόρτες, συστήματα για ράφια κ.λπ. έκαναν την περίπτωσή μας άκρως δελεαστική.

Τελικά, προκρίναμε δύο εταιρίες. Η μία ήταν ο leader του χώρου των εκθεσιακών συστημάτων, η Octanorm, και η άλλη, μια μικρότερη αλλά ανερχόμενη γερμανική εταιρία, που είχε και αυτή ολοκληρωμένο σύστημα, η Modul.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2002 άρχισαν να καταφθάνουν από Γερμανία οι νταλίκες, με τόνους εκθεσιακών υλικών βασικής δομής αλλά και εξοπλισμού. Ποσότητες πολύ μεγάλες για τα εδώ δεδομένα και φυσικά με ένα κόστος πολύ σημαντικό, μιας και όλα τα υλικά ήταν καινούρια και οι Γερμανοί δεν είναι εύκολοι στις διαπραγματεύσεις, θεωρώντας ότι πουλάνε ποιότητα, κάτι που βασικά είναι αλήθεια. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε η EXPOBASE και η συνεργασία της με την Modul Γερμανίας.

Σημειωτέον, ότι αυτή η μεγάλη επένδυση ενός ολοκληρωμένου εκθεσιακού συστήματος, ουσιαστικά ήταν η πρώτη στην Ελλάδα, μιας και μέχρι τότε, χρησιμοποιούνταν υλικά αλουμινίου από μήτρες εγχώριες, κόπιες των ευρωπαϊκών.

Ήταν για την EXPOBASE και αυτό μια καινοτομία, ένας καινούριος δρόμος που οδήγησε και άλλους κατασκευαστές στην επιλογή συστήματος και έφερε μια μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου κατασκευαστικού εκθεσιακού προϊόντος στις εγχώριες εκθέσεις.

Τον Σεπτέμβριο του 2002 είμασταν έτοιμοι για τη μεγάλη αρχή! Την κάλυψη δηλαδή όλων των διοργανώσεων του Ε.Κ.Ε.Π. με τα δικά μας υλικά. Έτσι λοιπόν ξεκίνησε αυτό το όμορφο εκθεσιακό ταξίδι, που προσωπικά μού πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις, άλλοτε αγωνίες και άγχος, αλλά και πολλές ικανοποιήσεις και ευχαρίστηση, γιατί αυτό το επάγγελμα τα έχει όλα…

Αλλά τη συνέχεια και το τέλος αυτού του όμορφου παραμυθιού θα την αποκαλύψουμε στο επόμενό μας ραντεβού!

Ακολουθεί η 3η ενότητα...

Δημήτρης Θεολογίτης

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!