Πρόεδρος UFI: Ρίχνουμε τα εμπόδια των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων

Πρόεδρος UFI: Ρίχνουμε τα εμπόδια των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων

4 Μαρτίου 2021

Ο Πρόεδρος της UFI, σε νέα του ανοικτή επιστολή, απευθύνεται στον κλάδο, δίνοντας το στίγμα της φετινής χρονιάς. Ο κ. Anbu Varathan, αναφέρεται στην επανεκκίνηση του κλάδου, κυρίως όμως, κάνει ειδική μνεία για τη γυναικεία συνεισφορά στον κλάδο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρας της γυναίκας.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η UFI διέθεσε στοιχεία που αποτυπώνουν τον σημαντικό αντίκτυπο της COVID-19 στην παγκόσμια αγορά των εκθέσεων το 2020. Ωστόσο, διοργανώνονται εκδηλώσεις ξανά, σε ασφαλή περιβάλλοντα. Ας ελπίσουμε ότι, με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των εμβολιασμών, θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά, πρόσωπο με πρόσωπο, αναφέρει ο κ. Varathan και συνεχίζει.

H παγκόσμια οικονομία αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάκαμψη φέτος. Η UFI θα συνεχίζει να εστιάζει στις εξελίξεις της πανδημίας, να υπερασπίζεται τον κλάδο, να παρέχει έρευνα τακτικά και εκπαιδευτικές προσφορές, καθώς και να προάγει την ισότητα.

Σε αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η UFI θα ευαισθητοποιήσει για την ισότητα των γυναικών στις εκθέσεις και θα γιορτάσει τα επιτεύγματα των γυναικών, ενώ αυτό το θέμα θα είναι στο επίκεντρο στην ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι πλέον, το 28% του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της UFI είναι γυναίκες. Επίσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, από τη σύστασή της το 1925, η UFI είχε μια γυναίκα πρόεδρο πέρσι, τη Mary Larkin.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: περίπου το 70% των γυναικών βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο στον κλάδο, και μόνο περίπου το 10% είναι σε ανώτερο επίπεδο. Ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι περισσότερη ποικιλομορφία στην ανώτερη διοίκηση έχει νόημα για τις επιχειρήσεις. Τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να φτάσουν ψηλότερα; Νομίζω πως ρίχνουμε με επιτυχία τα εμπόδια των ανισοτήτων μεταξύ των φύλων και προχωρούμε προς την ίση εκπροσώπηση του γυναικείου εργατικού δυναμικού στον εκθεσιακό κλάδο, παγκοσμίως.

Αυτός ο μήνας σηματοδοτείται επίσης από την αποχώρηση της Sonia Thomas και έχω την ευκαιρία να χαιρετίσω τη συμβολή της στην Ένωση και ευρύτερα στον κλάδο. Η Sonia θα αποχωρήσει στα τέλη Μαρτίου για να ιδρύσει τη δική της επιχείρηση. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της UFI και έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με μέλη σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε μια τεράστια πηγή δύναμης και υποστήριξης. Εκ μέρους της UFI, θα ήθελα να στείλω τις θερμές μου ευχαριστίες και να της ευχηθώ κάθε επιτυχία.

Marie Laure Bellon

Marie-Laure Bellon, COO της UFI
Εικόνα: www.exhibitionworld.co.uk

Η Marie-Laure Bellon είναι η νέα COO της Ένωσης από την 1η Μαρτίου και χαίρομαι πολύ που την καλωσορίζω. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί της. Η εμπειρία της Marie στον εκθεσιακό κλάδο θα αποτελέσει πλεονέκτημα στις κορυφαίες δραστηριότητες UFI και αποδεικνύει επίσης ότι η UFI προωθεί την ισότητα στον πυρήνα της.

Εικόνα: www.tradefairtimes.com 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email