Αναζήτηση

Κλαδικά Νέα

UFI: Η παγκόσμια βιομηχανία εκθέσεων συρρικνώθηκε κατά 68% το 2020

UFI: Η παγκόσμια βιομηχανία εκθέσεων συρρικνώθηκε κατά 68% το 2020

5 Φεβρουαρίου 2021

Ο Παγκόσμιος Σύνδεσμος της Εκθεσιακής Βιομηχανίας, δημοσίευσε τις εκτιμήσεις του για τις ζημιές της βιομηχανίας των εμπορικών εκθέσεων εξαιτίας της πανδημίας το 2020.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα έσοδα της παγκόσμιας βιομηχανίας για το 2020 μειώθηκαν κατά 68%, σε σύγκριση με το 2019. Αυτό το αποτέλεσμα βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην έκθεση UFI Global Exhibition Barometer, που δείχνουν ότι τα έσοδα του 2020 αντιπροσώπευαν μόνο το 23% αυτών του 2019 στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική, το 24% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, το 27% στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, το 32% στην Ευρώπη και το 36% στη Βόρεια Αμερική.

Οι εμπορικές εκθέσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο σε πολλούς τομείς στις περιοχές όπου πραγματοποιούνται, όχι μόνο στον εκθεσιακό κλάδο, αλλά σε όλους τους συναφείς τομείς, όπως διαμονή, εστιατόρια και μεταφορές. Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους τομείς, εκτιμάται ότι υπήρχαν απώλειες τουλάχιστον 200 δισεκατομμυρίιων ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Ευρώπη να υπολογίζεται πως είχε απώλεις περίπου 65 δισ. ευρώ. Οι απώλειες των 200 δισ. αντικατοπτρίζουν περίπου 2,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης που επηρεάζονται παγκοσμίως.

Οι εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων πραγματοποιούν εκδηλώσεις με φυσική παρουσία για να δημιουργήσουν επαφές που οδηγούν σε επιχειρηματικές συμφωνίες, είτε αμέσως είτε λίγο μετά την εκάστοτε εκδήλωση. Η αναστολή των περισσότερων εκθέσεων το 2020 οδήγησε σε εκτιμώμενες απώλειες στην παγκόσμια οικονομία περίπου 330 δισεκατομμυρίων ευρώ., ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη τη συνολική ζημιά στην παγκόσμια οικονομία από την (αναγκαστική) παύση των εμπορικών εκθέσεων, ξεπερνώντας το μισό τρισ. ευρώ. Ενώ ένα μικρό κλάσμα αυτής της απώλειας μπορεί να έχει αντισταθμιστεί για συγκεκριμένους τομείς μέσω των event που πραγματοποιήθηκαν ψηφιακά, οι απώλειες παραμένουν σε πολύ υψηλά μεγέθη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Please enable the javascript to submit this form

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!