Βρετανία: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συμμετοχή σε εκδηλώσεις

Βρετανία: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συμμετοχή σε εκδηλώσεις

24 Μαρτίου 2021

Ο Υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Oliver Dowden, δήλωσε πως η κυβέρνηση διερευνά την πιθανή χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού για να επιτρέψει σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι, με «ελάχιστη ή καθόλου κοινωνική απόσταση», όπως σημείωσε.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορούν να αποτελέσουν μέρος του σχεδίου για την επιστροφή στην προ πανδημίας κανονικότητα στη χώρα, σημειώνεται.

Σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό, που παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στις 22 Φεβρουαρίου, θα επιτρέπονται πλήθη έως 10.000 ατόμων σε εκδηλώσεις για καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους, όπως γήπεδα, καθώς και έως 4.000 άτομα (ή 50% χωρητικότητα) σε εκδηλώσεις ορθίων.

Όσον αφορά στις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, επιτρέπεται πλήθος έως 1.000 άτομα, ή 50% της χωρητικότητας κάθε χώρου - όποιο είναι χαμηλότερο.

Οι ιθύνοντες ελπίζουν ότι όλοι οι περιορισμοί για μεγαλύτερης έκτασης εκδηλώσεις θα αρθούν από τις 21 Ιουνίου, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» που έχει ανακοινωθεί. 

Εικόνα: Wendy Wei , Pexels

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email