Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

To illustradays 2021 γέμισε με χρώμα την Αθήνα!

To illustradays 2021 γέμισε με χρώμα την Αθήνα!

15 Σεπτεμβρίου 2021

Με πάνω από 3.500 επισκέπτες να περνούν από το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα και να ενθουσιάζονται από τις διαφορετικές πρακτικές της εικονογράφησης, ολοκληρώνεται το πρώτο illustradays! Ένα χρωματιστό φεστιβάλ που μέσα σε δέκα μέρες έφερε το Αθηναϊκό κοινό μπροστά σε σχεδόν εκατόν πενήντα έργα τέχνης δημιουργημένα από πάνω από πενήντα εικονογράφους, φιλοξενώντας παράλληλα στον αίθριο χώρο του επτά διαφορετικές ομιλίες και πέντε δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Τρεις διεθνείς καλλιτέχνες επισκέφθηκαν το φεστιβάλ για φέτος, ταξιδεύοντας από Γαλλία και Ιράν, για να γνωρίσουν το κοινό της Ελλάδας και να διαδράσουν μαζί του. Δέκα εκδοτικοί οίκοι συνέβαλαν ώστε το Μελίνα να γεμίσει βιβλία για μικρούς και μεγάλους και δύο συνεργασίες έκπληξη, η μία με το Φεστιβάλ Κόμικς Comicdom Con Athens και η άλλη με την θρυλική εταιρεία Moleskine, έκαναν το illustradays ακόμα πιο ζωντανό.

Το illustradays τήρησε την υπόσχεσή του να φέρει στο Μελίνα μια χρωματιστή και δημιουργική γιορτή αφιερωμένη στην εικονογράφηση και το εικονογραφημένο βιβλίο. Μέσα από τις τρεις εκθέσεις του, το κοινό πήρε έμπνευση από ολόκληρο τον κόσμο, μια δόση από το μέλλον της εικονογράφησης στην Ελλάδα ενώ γνώρισε ακόμα καλύτερα και τη δουλειά της φετινής Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Φωτεινής Τίκκου. Παράλληλα, ο Φίλιππος Αβραμίδης, εικονογράφος εντύπων, ο Θάνος Γιαβρίδης, το σχεδιαστικό μυαλό πίσω από το αγαπημένο ελληνικό brand Karavan Clothing, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, συν-διοργανωτής του Comicdom Con Athens, ο Χρήστος Κούρτογλου, ο εικονογράφος πίσω από τα επιτυχημένα εξώφυλλα των εκδόσεων Ίκαρος, ο Πέτρος Μπουλούμπασης, βραβευμένος εικονογράφος παιδικών βιβλίων, ο Γάλλος εικονογράφος Éric Puybaret και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του illustradays 2021, Φωτεινή Τίκκου, έδωσαν μερικά πολύ ενδιαφέροντα illustratalks ανοίγοντας μια συζήτηση με το κοινό για τις διαφορετικές πρακτικές της εικονογράφησης.

Όλες οι ομιλίες βιντεοσκοπήθηκαν και θα είναι διαθέσιμες σύντομα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ illustradays.gr.

Από τις πιο αγαπημένες στιγμές στο φεστιβάλ ήταν τα 5 δημιουργικά εργαστήρια, με τρία από αυτά να απευθύνονται σε παιδιά και δύο σε ενήλικες, προτρέποντας τους να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν νέες τεχνικές και εφαρμογές του illustration. Γιατί για το illustradays, η πολιτιστική εκπαίδευση είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να εξελιχθεί το πεδίο της εικονογράφησης, αλλά και να αναδειχθεί η νέα, junior γενιά εικονογράφων.

illustratalk

Μια ξεχωριστή ενότητα του φεστιβάλ είναι αυτή με τον τίτλο illustraclub, η οποία σχεδιάστηκε με στόχο τη χαρτογράφηση αλλά και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών στο πεδίο.

Το illustradays είναι ένα φεστιβάλ προσβάσιμο και συμπεριληπτικό. Τα επιμελητικά κείμενα των εκθέσεων προσφέρονταν σε μεγαλογράμματη και σε braille γραφή, ιδανικές για τυφλά ή άτομα με μειωμένη όραση.

Ανάμεσα στους δημιουργικούς συνεργάτες του φεστιβάλ, συμπεριλαμβάνονται και δέκα εκδοτικοί οίκοι οι οποίοι με πολλή χαρά και ενθουσιασμό, διέθεσαν αντίτυπα βιβλίων για την ανοιχτή βιβλιοθήκη του illustradays δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή με νέες εκδόσεις και αγαπημένους εικονογράφους. Χάρη στη βοήθεια τους δημιουργήθηκε μια γωνιά όπου παιδιά και ενήλικες διάβαζαν μαζί, εικονογράφοι ξεφύλλιζαν τις σελίδες για έμπνευση και επαφή με νέες τεχνικές και το κοινό ανακάλυπτε χρωματιστές ιστορίες. Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, οι Εκδόσεις Πατάκη, ο Μάρτης, οι Εκδόσεις Λιβάνη, η Μικρή Σελήνη, οι Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, οι Εκδόσεις Ίκαρος και οι Εκδόσεις Αίσωπος έκαναν πραγματικότητα το όραμα του illustradays για περισσότερα βιβλία και περισσότερη εικονογράφηση.

Η δημιουργική ομάδα της Hundred Worlds που βρίσκεται πίσω από το illustradays έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει ιδέες για την επόμενη χρονιά, δίνοντας την υπόσχεση ότι το φεστιβάλ θα συνεχίσει τις χρωματιστές του δράσεις καθώς ήρθε πια για να μείνει! 

Όλες τις μελλοντικές δράσεις του φεστιβάλ μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Βρείτε εδώ την πλήρη ατζέντα με όλες τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!