Αναζήτηση

Image
Image

Νέα Χώρων

Εγκαίνια για τα εμβολιαστικά κέντρα στη HELEXPO σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια για τα εμβολιαστικά κέντρα στη HELEXPO σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

15 Φεβρουαρίου 2021

Οι πρώτοι δύο από τους τέσσερις μεγάλους εμβολιαστικούς σταθμούς σε εκθεσιακά κέντρα ξεκινούν τη λειτουργία τους. Πρόκειται για τα δύο κέντρα της Helexpo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο, στο Μαρούσι, με το όνομα "Προμηθέας", ξεκίνησε να υποδέχεται τους κατοίκους της Αττικής και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτό, 96 εμβολιαστικά κέντρα, σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. με δυνατότητα 150.000 εμβολιασμών σε μηνιαία βάση. Αρχικά, λειτουργούν τα μισά εμβολιαστικά κέντρα, δηλαδή 48 και οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται από τις 08:00 έως τις 20:00. Έχει στελεχωθεί αρχικά από περίπου 136 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

helexpo athens

Το δεύτερο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, αυτό της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στο περίπτερο 13 της ΔΕΘ. Σε πλήρη λειτουργία, θα έχει 108 εμβολιαστικά κέντρα (θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα) και τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται περίπου 160.000 εμβολιασμοί το μήνα, ενώ τις ιατρικές ανάγκες θα τις καλύψουν και στρατιωτικοί γιατροί. Αρχικά, η δυναμικότητα του κέντρου της ΔΕΘ, για τον Φεβρουάριο, είναι για περίπου 1.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Τον "Προμηθέα" επισκέφτηκε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουρός, Κυριάκος Μητσοτάκης και το κέντρο στη ΔΕΘ, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Εικόνες: protagon.gr / Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!