Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Το 10o Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Οπτικής Επικοινωνίας στις 8-10 Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία

Το 10o Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Οπτικής Επικοινωνίας στις 8-10 Μαρτίου 2024 στη Λευκωσία

5 Μαρτίου 2024

Επετειακή Έκδοση: 10 χρόνια Graphic Stories, 10 Χρόνια Καινοτομίας στη Σύγχρονη Επικοινωνία

 • Το συνέδριο θα έχουμε την τιμή να προλογίσει ο κ. Χριστόδουλος Χατζηχριστοδούλου, Έφορος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Δημήτρης Σκουρίδης, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας και η κα Έλενα Χριστοδουλίδου, Ανώτερη Μορφωτική Λειτουργός του Υφυπουργείου Πολιτισμού.
 • Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσει ο Υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λευκωσίας κος Χρύσανθος Φάκας

Πρόγραμμα: www.graphicstoriescyprus.com/program

Μια Εκπληκτική Σύνθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών & Τεχνολογικής Έκρηξης!

Το 10ο Διεθνές ConFest Graphic Stories σας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας. Με ένα πλούσιο και καινοτόμο πρόγραμμα, αυτό το σημαντικό γεγονός αντανακλά την ποικιλομορφία και την υψηλή ποιότητα των καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Έντεκα εξαιρετικοί δημιουργικοί συντελεστές στο επερχόμενο 10ο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ Graphic Stories. Ανάμεσα στα διακεκριμένα ονόματα βρίσκονται οι Σάββας  Χατζηχριστοφής, Στέφανος Καράγκος, Mane Tatulyan, Agnieszka Ziemiszewska, Χρίστος Νίκας, Αντρέας Άππιος, Mike Hajimichael, Σπύρος Δρακάτος, Βαγγέλης Γέττος, Pericles Cheng και Παναγιώτα Μιχαήλ. Τα ποικίλα ταλέντα και οι καινοτόμες απόψεις τους υπόσχονται να εμπλουτίσουν αυτήν την επετειακή έκδοση, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια μοναδική και ενθαρρυντική εμπειρία στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 • ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Παρασκευή 8 Μαρτίου: 14:00-21:30
  στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

9 Διαλέξεις [δια ζώσης & live streaming]: Οι ομιλητές μας θα εμβαθύνουν σε θέματα επίκαιρα που απασχολούν όλους μας, όπως: ο προβληματισμός για τις μετασχηματιστικές δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην καλλιτεχνική δημιουργία, οι επιπτώσεις της μηχανοποίησης στον σχεδιασμό, τα video games, δυνατή προβολή στα social media, κ.ά..

Ντοκιμαντέρ [δια ζώσης & live streaming]: Προβολή ντοκιμαντέρ για την οπτική επικοινωνία. Το ντοκιμαντέρ για το Graphic Stories αναδεικνύει την επίδραση και τη σημασία του, στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας, τόσο της Κύπρου, αλλά και παγκόσμια. Μέσα από πρωτότυπες ιστορίες σημαντικών ανθρώπων του χώρου που άφησαν το στίγμα τους στο συνέδριο και την αναδεικνύουσα δύναμη των τέχνων, το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη δέσμευση του Graphic Stories στην προώθηση της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της αναζήτησης νέων ορίων στον συναρπαστικό κόσμο του design και της τεχνολογίας.

gsc24

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του προγράμματος "Creative Europe - Δημιουργική Ευρώπη", από το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Κύπρου - Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων. Την παρουσίαση του προγράμματος θα κάνει ο Συντονιστής Επιχειρησιακού Προγραμματισμού του Οργανισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων και Επικεφαλής Εθνικών Σημείων Επαφής για τα προγράμματα "Δημιουργική Ευρώπη" και "CERV", Νέναντ Μπογκντάνοβιτς.

Η συνέχεια της εκδήλωσης περιλαμβάνει Δεξίωση Δικτύωσης, με στόχο να προσφέρει στο κοινό ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων, ιδεών καθώς και σχετικών πληροφοριών.

 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΣΩΝ: Σάββατο 9 Μαρτίου: 18:00-21:00
  στο ισόγειο της εφημερίδας Πολίτης, ελεύθερη είσοδος

Διεθνείς Εκθέσεις Αφισών: Αναδρομική έκθεση αφισών, με τις καλύτερες αφίσες όλων των θεματικών εκθέσεων του Graphic Stories μέχρι σήμερα και επετειακή έκθεση αφισών, με θέμα "Destinat10n", από εκλεκτούς καλεσμένους σχεδιαστές.

Διαδραστικές Εγκαταστάσεις: Δημιουργία διαδραστικών εγκαταστάσεων με θέμα "Destinat10n" και εορτασμός της 10ετούς επετείου του Graphic Stories.

Live Performance: Ζήστε μια εξαιρετική ζωντανή παράσταση από τη σύγχρονη ομάδα χορού του London School of Ballet.

Music Session: Μια μουσική εμπειρία σε ήχους reggae από το μοναδικό DJ HajiMike.

 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Μαρτίου
  ώρες και χώρος φιλοξενίας ανά εργαστήριο διαφέρει, συμβουλευτείτε το πρόγραμμα

5 Δημιουργικά Εργαστήρια [δια ζώσης]: Σενάρια για video games – από τον Σπύρο Δρακάτο, εξειδικευμένο εργαστήριο χρήσης τεχνητής νοημοσύνης – από τον Στέφανο Καράγκο, human library– από τον Βαγγέλη Γέττο & workshops για παιδιά: εμπειρία στην εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα [AR/VR] – από τον Περικλή Τσέγνκ και εικονογράφηση με θέμα τον «Προορισμό» - από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Το Γενικό Πλαίσιο: Το Graphic Stories ConFest θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου 2024, με διαλέξεις, εξειδικευμένα εργαστήρια, και παράλληλες δράσεις, ενώ οι εκθέσεις και οι διαδραστικές εγκαταστάσεις θα διαρκέσουν ένα μήνα. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας της Κύπρου, στο ισόγειο της εφημερίδας "Πολίτης" και στο STEM Education Cyprus, στη Λευκωσία.

Συνδυάζοντας καινοτομία, νέες τεχνολογίες, γνώση και δημιουργικότητα, το 10ο ConFest Graphic Stories υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της οπτικής επικοινωνίας. 

Λάβετε μέρος σε ένα ταξίδι που θα αναδείξει τον κόσμο της δημιουργικότητας και της τεχνολογίας.

Πληροφορίες: www.graphicstories.org 

Διαλέξεις: Δυνατότητα παρακολούθησης: Δια Ζώσης & Online
Εργαστήρια: Δια Ζώσης [μόνο]

Χορηγοί / Υποστηρικτές
Υφυπουργείο Πολιτισμού Κύπρου, Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο, Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Πολωνίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Kemanes Printshop, ONEK, Cyprus Computer Society, Institution of Engineering and Technology [IET]

Χορηγοί Επικοινωνίας
Εφημερίδα Πολίτης, Ραδιόφωνο Πολίτης 107.6, ΡΙΚ, Ergodotisi, Expo GR, Digital Tree Media, FastForward & Avant Garde

Υπό την Αιγίδα
Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Δήμος Λευκωσίας

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!