Αναζήτηση

Image
Image

Γενικά Άρθρα

Μηδενική διασπορά Covid-19 σε πιλοτική επιχειρηματική εκδήλωση

Μηδενική διασπορά Covid-19 σε πιλοτική επιχειρηματική εκδήλωση

3 Ιουνίου 2021

Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας του Λίβερπουλ και επιστήμονες, διαπίστωσαν ότι τα πιλοτικά event που έγιναν στην πόλη δεν προκάλεσαν ανιχνεύσιμη εξάπλωση της Covid-19 στην περιοχή.

Η πόλη φιλοξένησε τέσσερις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Event Research Program, του εθνικού προγράμματος έρευνας εκδηλώσεων, με συνολικά 13.258 άτομα, που συμμετείχαν στο The Good Business Festival, σε δύο εκδηλώσεις σε νυχτερινά κλαμπ και στο μουσικό φεστιβάλ Sefton Park Pilot.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι υποχρεώθηκαν να κάνουν τεστ πριν από κάθε εκδήλωση και πέντε άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον ιό Covid-19 και δεν τους επετράπη να συμμετέχουν. Κατόπιν, οι συμμετέχοντες έκαναν τεστ PCR πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση που παραβρέθηκαν.

Επτά άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό, 4 έως 7 ημέρες μετά την παρακολούθηση μιας εκδήλωσης. Από αυτά, κανένα δε συμμετείχε στο επιχειρηματικό event, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ήταν φίλοι που συναντώνται και εκτός των εκδηλώσεων και μπορεί να μη μολύνθηκαν εκεί.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα συστήματα δοκιμών, ανίχνευσης δεδομένων και επαφών λειτούργησαν καλά, με βασικές πληροφορίες να είναι διαθέσιμες σε ομάδες δημόσιας υγείας πριν από τις εκδηλώσεις, κάτι που θα επέτρεπε να εντοπιστούν γρήγορα οι επαφές πιθανών κρουσμάτων.

Κάθε αποτέλεσμα των τεστ για Covid-19 στον πληθυσμό της περιοχής, που αριθμεί 2,6 εκατομμύρια πολίτες, εξετάστηκε πριν και μετά τις εκδηλώσεις, με το 96% των εισιτηρίων να συνδέονται με τα αποτελέσματα των τεστ. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις ουσιαστικής εξάπλωσης του ιού εξαιτίας των πιλοτικών event.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Προτεινόμενα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!