Αναζήτηση

Image

Κλαδικά Νέα

EEIA: Να εφαρμοστεί γρήγορα το Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τα ταξίδια

EEIA: Να εφαρμοστεί γρήγορα το Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τα ταξίδια

22 Μαρτίου 2021

 Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό που σχεδιάζεται για τη διευκόλυνση των ταξιδιών στην Ευρώπη θα είναι κοινό, διαλειτουργικό και να αναγνωρίζεται αμοιβαία εντός της ΕΕ, αποδεικνύοντας ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί, ελεγχθεί ή αναρρώσει από την COVID-19. Θα είναι δωρεάν, χωρίς διακρίσεις και θα διασφαλίζει τους ελάχιστους περιορισμούς στο ταξίδι, σημειώνεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκθέσεων .

«Η ΕΕΕ χαιρετίζει τη νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού για τα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ασφάλεια. Καλούμε τώρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη να διασφαλίσουν τη γρήγορη έγκρισή του και την ταχεία τεχνική εφαρμογή του. Αναμένουμε επίσης ότι θα είναι διαλειτουργικό με άλλα διεθνή συστήματα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε η Barbara Weizsäcker, Γενική Γραμματέας της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκθέσεων.

Επιπλέον, μια συντονισμένη προσέγγιση για την άρση των περιορισμών μόλις το επιτρέψει η πανδημική κατάσταση και η προστασία των πολιτών μέσω των εμβολιασμών, ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή βιομηχανία εκθέσεων. Οι προϋποθέσεις για εναρμονισμένο άνοιγμα πρέπει να καθοριστούν τώρα, ώστε να καταστεί δυνατή η επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. Το πλαίσιο που θα αναπτυχθεί από το ECDC θα αποτελέσει τη βάση για να σταματήσει ο κατακερματισμός όσον αφορά στις δράσεις και να επιτευχθεί μία ευθυγραμμισμένη πολιτική. Εκτιμούμε επίσης την ειδική βοήθεια που αναφέρεται στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού.

«Η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις και επαγγελματικές εκδηλώσεις πρέπει να αναγνωριστεί ως ουσιαστικό ταξίδι εντός της ΕΕ, καθώς και για εισερχόμενα διεθνή ταξίδια από όλα τα κράτη μέλη. Αναμένουμε ότι μονομερείς απαγορευτικοί περιορισμοί, όπως απαγόρευση ταξιδιού ή καραντίνα, δεν θα ισχύουν πλέον για ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους, εάν οι ταξιδιώτες μπορούν να αποδείξουν εμβολιασμό, αρνητικό τεστ ή ανάρρωση από την COVID-19 », σημειώνει η Barbara Weizsäcker.

Η βιομηχανία εκθέσεων και επιχειρηματικών εκδηλώσεων χρειάζεται σαφή προοπτική - ο χρόνος προετοιμασίας στη βιομηχανία είναι 4-6 μήνες. Οι έρευνες δείχνουν ότι στις εταιρείες, ιδίως τις ΜΜΕ, λείπουν οι επαγγελματικές εκθέσεις και η ανταλλαγή γνώσης. Η βιομηχανία είναι έτοιμη να ανοίξει εκ νέου τις επιχειρηματικές εκδηλώσεις υπό αυστηρές και αποδεδειγμένες συνθήκες υγείας και ασφάλειας. Πριν από την πανδημία, η Ευρώπη φιλοξένησε τις περισσότερες από τις κορυφαίες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και ως αποτέλεσμα, η πανδημία έπληξε αυτόν τον τομέα ιδιαίτερα σκληρά, αφού χάθηκε το 68% των εσόδων.

Ενίσχυση των εκθέσεων και των επιχειρηματικών εκδηλώσεων σημαίνει ενίσχυση κάθε βιομηχανίας, κάθε επιχειρηματικού τομέα. Ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα και το εμπόριο γενικά, ενώ παράγονται σημαντικά οφέλη στους τομείς των ταξιδιών και του τουρισμού.

Οι εκθέσεις και οι επιχειρηματικές εκδηλώσεις είναι κομβικής σημασίας για την ανοικοδόμηση των οικονομιών και τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια με σκοπό τη συμμετοχή σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι ζωτικής σημασίας.

 Δείτε περισσότερα για το Πράσινο Πιστοποιητικό εδώ 

Εικόνα: Anna Shvets , Pexels

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!