Αναζήτηση

Εκθεσιακά Νέα

H World Tourism Expo έρχεται στην Αθήνα τον Απρίλιο

H World Tourism Expo έρχεται στην Αθήνα τον Απρίλιο

13 Οκτωβρίου 2021

Ένα μέγιστης σημασίας γεγονός για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα και διεθνώς, έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη άνοιξη για να σηματοδοτήσει τη φυγή προς τα εμπρός της βαριάς βιομηχανίας της χώρας στη μετα-Covid περίοδο.

Η World Tourism Expo έρχεται για να τονώσει την τουριστική αγορά σε όλες τις εκφάνσεις της διαθέτοντας Β2Β, αλλά και B2C χαρακτηριστικά. Η παρουσίαση σε μία έκθεση που αναμένεται να αποτελέσει θεσμό, προορισμών, θεματικών μορφών τουρισμού, ελληνικών προϊόντων, αλλά και τουριστικών αγορών του εξωτερικού θα δώσει ώθηση συνολικά στην αγορά «χωρίς να μένει κανείς πίσω», όπως μας παρότρυνε πρόσφατα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Θα είναι η πρώτη -αναλογικά σε μέγεθος- έκθεση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο, δια ζώσης και ψηφιακά, με στόχο να αντληθούν τα μέγιστα οφέλη για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα που παρέχουν και οι δύο εκθεσιακές μέθοδοι.

Στη WTE ενώνουν τις δυνάμεις τους ελληνικοί και ξένοι τουριστικοί προορισμοί, τα νησιά της Ελλάδας, ο Θεματικός Τουρισμός, η Γαστρονομία, ο Οίνος. Όλοι συναντώνται στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 1 με 3 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και στο Mact Expo Center.

Η δια ζώσης έκθεση στο iexpo στο Περιστέρι θα τονώσει το ενδιαφέρον για τον εσωτερικό τουρισμό, ο οποίος υπήρξε το σημείο «κλειδί» για πολλούς προορισμούς τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, αλλά θα αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για ταξίδια εκτός συνόρων, το οποίο αφορά έντονα το κομμάτι των τουριστικών γραφείων που έχει υποστεί μεγάλες απώλειες.

Η ttgw για τον Θεματικό Τουρισμό που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 22-24 Οκτωβρίου και το Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον περασμένο Ιούνιο διαδικτυακά, μεταφέρονται στη WTE για την σμίλευση του τουριστικού προϊόντος του μέλλοντος.

Ο Θεματικός Τουρισμός θα έχει κεντρικό ρόλο στη WTE, καθώς θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού που παρέχει η χώρα ανά την επικράτεια και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης. Οι μορφές θεματικού τουρισμού που θα φιλοξενηθούν είναι:

 • City Break
 • Αθλητικός Τουρισμός
 • Γεωτουρισμός
 • Εκπαιδευτικός Τουρισμός
 • Θαλάσσιος Τουρισμός
 • Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός
 • Πολιτιστικός Τουρισμός
 • Συνεδριακός Τουρισμός
 • Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας
 • Τουρισμός Υπαίθρου
 • Υπαίθριες Δραστηριότητες
 • Χειμερινός Τουρισμός & Χιονοδρομικός Τουρισμός

Οι νησιωτικοί προορισμοί θα έχουν την ευκαιρία στην WTE να γνωστοποιήσουν σε επαγγελματίες και ιδιώτες τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα αξιοθέατα, τις παροχές που προσφέρουν στους ταξιδιώτες και να προβάλλουν τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντάς τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μεγάλους tour operators από 25 χώρες.

Ξεχωριστό section της WTE θα αποτελέσει η γαστρονομία, τη στιγμή που η ελληνική κουζίνα κερδίζει όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο διεθνές μαγειρικό στερέωμα, ενώ η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού αποτελεί στοίχημα για πολλές περιοχές της χώρας. Την ίδια ώρα οι παραγωγοί θα έρθουν σε άμεση επαφή με τον τουριστικό κλάδο, πάντα με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ελληνικών προϊόντων στο τουριστικό προϊόν της χώρας.

Ο οίνος, ο ζύθος και τα αποστάγματα θα έχουν το δικό τους αποκλειστικό section στην WTE, όπου οι παραγωγοί και οι φορείς τους θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να παρουσιάσουν τις μοναδικές δημιουργίες τους στο κοινό, αλλά και τους δρόμους του κρασιού, τα επισκέψιμα οινοποιία και ζυθοποιίες.

Για όλα τα sections της WTE θα διοργανωθούν στο περιθώριο της έκθεσης B2B συναντήσεις με tour operators και επαγγελματιών του θεματικού τουρισμού από 25 χώρες και πλέον, πέραν των επιχειρήσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται εντός της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σημαντικά συνέδρια με πολλές εκπλήξεις, λεπτομέρειες για τα οποία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε πως οι Περιφέρειες, οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια θα ανταποκριθούν σε αυτό το σημαντικό γεγονός.

Όπως προαναφέρθηκε η WTE εκτός από το Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά και στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group. Το Mact Expo Center είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να απλό και φιλικό προς τον χρήστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες χρήσης των νέων τεχνολογιών. Η ψηφιακή του ισχύς μπορεί να εξυπηρετήσει παράλληλα δεκάδες χιλιάδες χρήστες, συγκεκριμένα το Digital Event Platform διαθέτει χωρητικότητα για έως και 50.000 συμμετέχοντες την ημέρα.

Στα ψηφιακά περίπτερα οι εκθέτες μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να συνομιλούν με τους επισκέπτες σε πραγματικό χρόνο με σύνδεση βίντεο, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να αντλούν πληροφοριακό υλικό και ψηφιακά φυλλάδια από κάθε περίπτερο που επισκέπτονται. Διαθέτουν προσαρμοζόμενο περιβάλλον για τη ενσωμάτωση λογότυπων, φίρμας και brand και διαμορφώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας. 

Τονίζεται πως και μετά το πέρας της δια ζώσης έκθεσης στο Περιστέρι, τα ψηφιακά περίπτερα παραμένουν online για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τέλος, να σημειωθεί πως χάρη στη συνεργασία που έχει εξασφαλίσει η Mact Media Group με την BCI Media θα έχει πρόσβαση στην έκθεση μέσω ίντερνετ, η ομογένεια σε περισσότερες από 150 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη διοργανώτρια εταιρεία Mact Media Group στο τηλέφωνο 2110129575 και με email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Βρείτε εδώ την πλήρη ατζέντα με όλες τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!