Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά Νέα

86η ΔΕΘ: Μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας

86η ΔΕΘ: Μια από τις καλύτερες διοργανώσεις της τελευταίας δεκαετίας

8 Σεπτεμβρίου 2022

Σε μια από τις καλύτερες ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύεται η 86η διοργάνωση (10-18 Σεπτεμβρίου), με αριθμό εκθετών που προσεγγίζει τους 1.500, sold out εκθεσιακούς χώρους και Τιμώμενη Χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην 86η ΔΕΘ συμμετέχουν 19 χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΑΕ, ΗΠΑ, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Βιετνάμ, Ινδονησία, Ουκρανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Σερβία, Κύπρος, Γεωργία, Ρουμανία, Ινδία, Νεπάλ και Αίγυπτος.

Σαράντα έξι Επιμελητήρια από όλη τη χώρα με 320 επιχειρήσεις δίνουν το «παρών» υπό την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ενώ ξεχωριστές παρουσίες έχουν το ΕΕΘ, το ΕΒΕΘ και το ΕΒΕΑ.

Η αντιπροσωπεία της Τιμώμενης Χώρας αποτελείται από 400 άτομα και 65 πολύ σημαντικές επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με αιχμή τους κλάδους διαχείρισης επενδύσεων, ενέργειας, τροφίμων-ποτών, άμυνας, διαστημικής τεχνολογίας, τουρισμού, ναυτιλιακών, real-estate κα. Της αποστολής των ΗΑΕ θα ηγείται ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας, Abdulla bin Touq Al Mari, ενώ θα υπάρχει κυβερνητική αποστολή από τα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ αναπτύσσονται εννέα θεματικές ενότητες, από την επιχειρηματικότητα, την ηλεκτροκίνηση-αυτοκίνηση και τις νέες τεχνολογίες μέχρι τη γαστρονομία, την εκπαίδευση και την κυκλική οικονομία. Μάλιστα, η τελευταία αυτή ενότητα αναπτύσσεται σε 3.000 τμ, σε υπαίθριους και εσωτερικούς χώρους, με περισσότερες από 45 συμμετοχές. Η ΔΕΘ-Helexpo υιοθετεί το σύνθημα FORWARD FOR GREEN και φιλοξενεί στο πλαίσιο αυτής της ενότητας ενδιαφέρουσες δράσεις και πρωτοβουλίες για την ανακύκλωση στην πράξη.

Στην 86η ΔΕΘ παρουσιάζεται επίσης σε ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, που αποτελεί μια από τις πιο μεγάλες εκθεσιακές κατασκευές στην ιστορία της Έκθεσης, το επετειακό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το οποίο αποτελείται από δύο μοναδικές και συνεχόμενες ενότητες: το οπτικοακουστικό αφιέρωμα της ΔΕΘ-Helexpo σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ, «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω», που αποτελεί προϊόν συνεργασίας με το Δίκτυο Πόλεων με Κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής και προβάλλει με διαδραστικό τρόπο το ιστορικό αφήγημα της προσφυγικής ροής των Ελλήνων από τη Μικρά Ασία, τη Θράκη και τον Πόντο.

Μεταξύ των θεματικών αφιερωμάτων της φετινής Έκθεσης ξεχωρίζει αυτό της Ψηφιακής Ελλάδας, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της ΔΕΘ-Helexpo. Παράλληλα, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων φιλοξενεί στο περίπτερο του νεοφυείς επιχειρήσεις και αναπτυξιακούς-επενδυτικούς φορείς.

Μεταξύ των highlights της 86ης ΔΕΘ θα είναι και οι εντυπωσιακές επιδείξεις στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς για πρώτη φορά θα υπάρξει simulation του μαχητικού αεροσκάφους Rafale, του νέου αποκτήματος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και του F-35.

Ξεχωριστή συμμετοχή στην 86η ΔΕΘ έχει το κομμάτι της αναψυχής με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών συναυλιών από γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και το Thessaloniki Helexpo Forum με θεματικά πάνελ που άπτονται των μεγάλων οικονομικών και αναπτυξιακών ζητημάτων και θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τα μεικτά επιμελητήρια της χώρας.

Επίσημος Υποστηρικτής της 86ης ΔΕΘ είναι η βιομηχανία Παπαστράτος, Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών η Aegean, Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος η WIND, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Official IT Partner η Singular-Logic και Μπύρα της 86ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Χορηγός Φιλοξενίας των Music Events είναι το Capsis Hotel, Χορηγός των VIP Μετακινήσεων η Limousines VIP Services Greece, Χορηγός των Μετακινήσεων η Drive και Χορηγός του Catering η Samiotakis.

Χρυσός χορηγός του αφιερώματος της ΔΕΘ-Helexpo, σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ: «Aιών …εν Ιωνία, Θράκη και Πόντω» είναι η εταιρεία IPIROTIKI FACILITY SERVICES και υποστηρικτής η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

Η ΔΕΘ διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η συνέντευξη Τύπου

«Η ΔΕΘ επέστρεψε, η πόλη γιορτάζει ξανά» σημείωσε κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως οι εκθεσιακοί χώροι είναι sold out, ενώ η διοργάνωση θα είναι μια από τις καλύτερες της δεκαετίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως Τιμώμενης Χώρας, σημειώνοντας πως είναι μια ευκαιρία να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες μετά από αυτόν τον Σεπτέμβριο θα μπουν σε μια περίοδο σημαντικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, τόνισε πως η 86η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της με νέα δεδομένα, αλλά και πως με τη  συμμετοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη φετινή διοργάνωση στέλνουμε μήνυμα διεύρυνσης και αναβάθμισης των σχέσεών μας με τις χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας.

Κάλεσμα στον κόσμο της Θεσσαλονίκης να επισκεφθεί το περίπτερο 13 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και στην επιχειρηματική κοινότητα απηύθυνε ο διευθυντής του Τμήματος Προώθησης Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας της χώρας, κ. Rashed Al Teneigy, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης των σχέσεων των δύο χωρών τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο.

Κάθε επιτυχία στην 86η ΔΕΘ ευχήθηκε με τη σειρά της η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου, τονίζοντας πως μετά την περσινή πρόβα τζενεράλε, ήρθε η ώρα να γευτούμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας.

Ο δε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαρακτήρισε τη ΔΕΘ το παράθυρο της πόλης μας στον κόσμο, τονίζοντας πως πρόκειται για έναν θεσμό και σε περιόδους κρίσης οι θεσμοί είναι πυλώνες σταθερότητας και ανάπτυξης.

«Θα είναι μια έκθεση όπως παλιά, αλλά καλύτερη, ίσως η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως πρώτη φορά συμμετέχει αραβική χώρα ως Τιμώμενη στη ΔΕΘ. Τόνισε δε πως το εκθεσιακό κέντρο θα λειτουργήσει στο σύνολό του στη φετινή διοργάνωση, ενώ οι εταιρείες ψηφίζουν… ΔΕΘ.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει τη ΔΕΘ η Παπαστράτος, που είναι Επίσημος Υποστηρικτής της φετινής διοργάνωσης, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Ιάκωβος Καργαρώτος.

Πολύ δυνατή και πετυχημένη χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση ο υπεύθυνος χορηγιών και εκδηλώσεων Βορείου Ελλάδος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Λάζαρος Βογιατζόγλου, υπογραμμίζοντας την παρουσία της Μπύρας Νύμφη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ, η οποία παράγεται στην πόλη.

Το μεγαλύτερο γεγονός των Βαλκανίων είναι η ΔΕΘ με βάση τα δεδομένα της διάρκειάς της και της επισκεψιμότητάς της, ανέφερε τέλος ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.     

Η 86η ΔΕΘ θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00 και τις καθημερινές από τις 16:00 έως τις 22:00.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!