Πράσινο φως για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο

Πράσινο φως για τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μόναχο

1 Απριλίου 2021

Παρά τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει αυτήν την περίοδο η πανδημία στη Γερμανία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αυτοκινητοβιομηχανιών (VDA) Hildegard Müller, καθώς και ο διοργανωτής της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου δήλωσαν ότι εμμένουν στον προγραμματισμό τους για τη διοργάνωση του Σεπτεμβρίου. 

Το Γερμανικό Σαλόνι Αυτοκινήτου, όμως, για πρώτη φορά στην ιστορία του δε θα πραγματοποιηθεί στη Φρανκφούρτη, αλλά στο Μόναχο, από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου είναι η πιο σημαντική πηγή εσόδων για το σύνδεσμο των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Ο αριθμός των επισκεπτών σημείωσε πτώση το 2019, όταν και υπήρχαν διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή, οπότε το φετινό event είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κλάδο.

Ένα μεγάλο μέρος της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί σε εξωτερικούς χώρους και οι διοργανωτές συνεργάζονται με τον εκθεσιακό οργανισμό Messe München και τις αρμόδιες αρχές για το σχεδιασμό των μέτρων προστασίας της υγείας, Για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης υποστηρικτές υπήρξαν εξαρχής οι Daimler και η BMW, ενώ το Volkswagen Group αρχικά είχε εκφράσει ανησυχίες.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες υπέστησαν μεγάλες απώλειες λόγω της ακύρωσης της φετινής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, καθώς και αυτής του Ντιτρόιτ, η οποία τελικά θα διοργανωθεί μερικώς σε υπαίθριο χώρο τον Σεπτέμβριο. Δεδομένου ότι η Γερμανία και η Γαλλία εναλλάσσονται στη διοργάνωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης αυτοκινήτου που πραγματοποιείται κάθε φθινόπωρο, εάν τελικά ακυρωθεί η γερμανική έκθεση φέτος, το επόμενο event επί γερμανικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί το 2023.

Δείτε περισσότερα στο https://www.iaa.de

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email