Αναζήτηση

Διεθνή Νέα

MITT 2021: Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Τουρισμού

MITT 2021: Ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση Τουρισμού

23 Μαρτίου 2021

Πρωτοφανής προσέλευση κοινού και επαγγελματιών υπήρξε στην MITT 2021, στη Μόσχα, στην πρώτη διεθνή τουριστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, μετά από ένα χρόνο πανδημίας, που οδήγησε σε ακύρωση ή σε ψηφιακή πραγματοποίηση όλων των εκθέσεων.

Mόνο την πρώτη ημέρα της έκθεσης, επισκέφθηκαν το ελληνικό περίπτερο περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες, καθώς η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα, ενώ υπήρξε και συνέντευξη Τύπου που έδωσαν η πρέσβης της Ελλάδας στην Ρωσία, Κατερίνα Νασίκα, ο γενικός πρόξενος, Νικόλαος Κρίκος και ο διευθυντής του ΕΟΤ Ρωσίας και ΚΑΚ, Πολύκαρπος Ευσταθίου.

MITT 2021b

Όπως  γράφει το Money-Tourism.gr, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του, που παρακολουθούν τα δρώμενα στην ρωσική τουριστική αγορά, τα χαρακτηριστικά της την περίοδο αυτή, έχουν ως εξής:

-  Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για ταξίδια

-  Τουρκία και ταξίδια στο εσωτερικό, συγκεντρώνουν  το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μάλιστα τα τουρκικά ξενοδοχεία αυξάνουν συνεχώς τις τιμές

-  Οι κρατήσεις για όλες τις υπόλοιπες χώρες, συμπεριλαμβανόμενης της Ελλάδας, κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, αν και οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων είναι σε χαμηλά επίπεδα

-  Η Ελλάδα έχει πλέον ξεκαθαρίσει τις προϋποθέσεις εισόδου Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και μένει στην ρωσική πλευρά να προχωρήσει στις αντίστοιχες ενέργειες, καθώς αυτή τη στιγμή πτήσεις υπάρχουν μόνο από Μόσχα προς Αθήνα και όχι από άλλες ρωσικές πόλεις τόσο για Αθήνα, όσο και για άλλες πόλεις, παραδοσιακούς προορισμούς των Ρώσων τουριστών. Εξαίρεση αποτελεί η Notam με το όριο των 500 ατόμων από Ρωσία την εβδομάδα, η οποία θα αρθεί σύντομα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής πλευράς.

-  Το ρούβλι βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με το ευρώ, κινούμενου στα επίπεδα 88,2 – 92, γεγονός που δυσκολεύει τους προορισμούς της ζώνης ευρώ.

Εικόνες:  https://money-tourism.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!