Καθυστερεί το άνοιγμα των εκθέσεων στη Γερμανία

Καθυστερεί το άνοιγμα των εκθέσεων στη Γερμανία

5 Μαρτίου 2021

Όπως αναφέρει η AUMA σε ανακοίνωσή της, στη διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου, οι ομοσπονδιακές αρχές και οι τοπικές κυβερνήσεις στη Γερμανία δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε ένα πλάνο για την επανέναρξη του κλάδου των εμπορικών εκθέσεων, ως μια από τις βιομηχανίες που πλήττονται σοβαρότερα από την πανδημία. Αντί αυτού, δόθηκε αόριστα μια προοπτική περαιτέρω διαβούλευσης στις 22 Μαρτίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AUMA, του γερμανικού Συνδέσμου διοργανωτών εκθέσεων Jörn Holtmeier, δήλωσε σχετικά: "Οι γερμανοί διοργανωτές εκθέσεων και πολλοί πάροχοι υπηρεσιών έχασαν περίπου το 70% του συνήθους κύκλου εργασιών τους το 2020. Οι θέσεις εργασίας έχουν ήδη μειωθεί σε πολλές εταιρείες. Υπάρχει ο κίνδυνος οι πωλήσεις που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το 2021 να επιτευχθούν μόνο κατά το ήμισυ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτραπεί να πραγματοποιηθούν εκθέσεις φέτος. Οι ακυρώσεις για το 2021 έχουν ήδη φτάσει τον Μάιο, επειδή πολλοί πιθανοί εκθέτες διστάζουν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη συμμετοχή τους, λόγω της έλλειψης ανοιχτών προοπτικών για τις εμπορικές εκθέσεις.

Το αργότερο μέχρι τις επόμενες διαβουλεύσεις στις 22 Μαρτίου, λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτεί ο προγραμματισμός για τις εμπορικές εκθέσεις, πρέπει να ληφθεί μια απόφαση για την επανέναρξη των εκθέσεων. Διαφορετικά, το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα ακυρωθεί εντελώς και οι σημαντικές εμπορικές εκθέσεις κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα διατρέξουν κίνδυνο."

Εικόνα: https://press.messe-berlin.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email