Αναστέλλονται οι διοργανώσεις της Photokina "μέχρι νεοτέρας"

Αναστέλλονται οι διοργανώσεις της Photokina "μέχρι νεοτέρας"

14 Δεκεμβρίου 2020

Λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω μαζική πτώση των αγορών προϊόντων απεικόνισης, η Koelnmesse αποφάσισε να διακόψει την κλαδική έκθεση Photokina μετά από 70 χρόνια διοργανώσεων. "Δυστυχώς, προς το παρόν οι συνθήκες στον κλάδο δεν παρέχουν βιώσιμη βάση για την κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση φωτογραφίας, βίντεο και απεικόνισης", δήλωσε ο Gerald Böse  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Koelnmesse και πρόσθεσε πως έλαβαν αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση μετά από μια κοινή ιστορία 70 ετών, αφού η τάση σε αυτόν τον κλάδο είναι τέτοια που δεν αφήνει περιθώρια για τη συνέχιση των event και δυστυχώς, δεν είχαν άλλη εναλλακτική λύση.

Ακόμη και πριν από την έναρξη της πανδημίας η αγορά απεικόνισης είχε ήδη υποστεί ισχυρούς κλυδωνισμούς, με ετήσιες μειώσεις σε διψήφια νούμερα. Η δυναμική προς αυτή την κατεύθυνση εντατικοποιήθηκε το 2020 και πρόσφατα αναφέρθηκε μείωση της τάξης του 50% στο χώρο του imaging.

Από το 2014, o εκθεσιακός οργανισμός τής Κολωνίας, μαζί με τη Γερμανική Ένωση Επαγγελματιών Φωτογραφίας, εντόπισαν τις πτωτικές τάσεις της αγοράς και προχώρησαν σε προσαρμογές στην έκθεση,  καθώς και σημαντικές επενδύσεις σε νέα τμήματα εκθετών και επισκεπτών.

Τώρα, από κοινού αποφάσισαν την αναστολή της διοργάνωσης της έκθεσης "μέχρι νεοτέρας".

Δείτε περισσότερα στο www.photokina.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email