Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

Το illustradays 2021 ανακοίνωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του

Το illustradays 2021 ανακοίνωσε ολόκληρο το πρόγραμμά του

2 Σεπτεμβρίου 2021

Το illustradays, το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην εικονογράφηση, μετρώντας αντίστροφα για την έναρξή του στις 3 Σεπτεμβρίου, ανακοινώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του για το 2021. Μια χρωματιστή και χαρούμενη γιορτή γεμάτη τέχνη από όλο τον κόσμο, δημιουργικά εργαστήρια και συνεργασίες, επαγγελματίες του χώρου και φυσικά εικονογράφους που μοιράζονται μυστικά και νέες ιδέες, καθώς και μία ενότητα αποκλειστικά σχεδιασμένη για την ανάπτυξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Ελλάδας.

Την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα ανοίγει τις πόρτες του από το πρωί και για 10 ολόκληρες μέρες, σε ανερχόμενα ταλέντα, ολόκληρη την κοινότητα των εικονογράφων με έδρα την Ελλάδα, διεθνείς καλεσμένους και καλεσμένες, και φυσικά σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάνε το illustration και θέλουν να δουν ιστορίες να ζωντανεύουν, φανταστικά πλάσματα που ζουν σε βιβλία και έργα τέχνης. Η ομάδα του illustradays ανυπομονεί να σε γνωρίσει, να μοιραστεί όσα έχει ετοιμάσει και να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τη μαγεία της σύγχρονης εικονογράφησης!

Το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ χωρίζεται σε 4 μεγάλες ενότητες, τα illustrastories, τα illustralabs, τα illustratalks και το illustraclub, με δράσεις για όλες τις ηλικίες, για την εικονογράφηση και τις διαφορετικές εφαρμογές της.

Στο Μελίνα, θα φιλοξενούνται καθημερινά τρεις εκθέσεις. Η πρώτη, στον επάνω όροφο, η διεθνής έκθεση «Le immagini della fantasia», σε συνεργασία με το Fondazione Zavrel, έρχεται φορτσάτη από τη μικρή πόλη της Ιταλίας, Σάρμεντε, φέρνοντας το κοινό σε επαφή όχι μόνο με έργα εξαιρετικής εικονογράφησης, αλλά και με τα εικονογραφημένα βιβλία για τα οποία αυτά δημιουργήθηκαν. Έργα από 21 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες, από χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, ο Καναδάς, το Ιράν, η Νότια Κορέα, η Αργεντινή, κ.α., θα φιλοξενηθούν στους τοίχους του φεστιβάλ, και θα συνυπάρχουν μαζί με τα έργα 32 εικονογράφων που επιλέχθηκαν μέσα από το ανοιχτό κάλεσμα που έτρεξε το καλοκαίρι.

ilustradayscategories

Εικονογράφοι από όλη την Ελλάδα φαντάστηκαν και σχεδίασαν την «επόμενη μέρα», τη φετινή θεματική του illustradays, κι έτσι η έκθεση «Imagine the next day», στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο, ετοιμάζεται να φέρει ιδέες, όνειρα και μια μικρή δόση από το μέλλον. «Σε πόσα χρώματα έρχονται οι άνθρωποι;» είναι ο τίτλος της τρίτης έκθεσης αφιερωμένης στη δουλειά της φετινής Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του φεστιβάλ, Φωτεινής Τίκκου, η οποία αποτελεί μια συλλογή από διαφορετικές εικονογραφήσεις που ξεπηδούν από βιβλία, prints, postcards, φανταστικούς και πραγματικούς κόσμους. Όλες οι εκθέσεις θα είναι προσβάσιμες σε άτομα με οπτική αναπηρία μέσα από ειδικά διαμορφωμένες ξεναγήσεις. Τα illustrastories όμως δεν τελειώνουν εκεί! Σε συνεργασία με αναγνωρισμένους εκδοτικούς οίκους της Ελλάδας, το φεστιβάλ θα έχει τη δική του ανοιχτή, πολύχρωμη βιβλιοθήκη με βιβλία για παιδιά και ενήλικες σχεδιασμένα από εικονογράφους που συμμετέχουν στις δράσεις του φεστιβάλ.

Ακόμη, το illustradays φρόντισε και για εκείνα τα ανήσυχα παιδιά - όλων των ηλικιών - που ανυπομονούν να δουν στην πράξη τις τεχνικές της εικονογράφησης. Οργανώνει πέντε δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα illustralabs, με τα δύο από αυτά μάλιστα να απευθύνονται σε ενήλικες. Δημιουργικά εργαστήρια που ανακατεύουν super ήρωες, όσα αγαπάμε και όσα φοβόμαστε, ιστορίες από το Ιράν και ιστορίες από την Ελλάδα, animation και μερικά κουτιά πίτσας!

Ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ βρίσκεται στο www.illustradays.gr, μαζί με τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι για κάθε μια από τις δράσεις.

3-12 Σεπτεμβρίου 2021

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 - 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Όλοι οι χώροι του φεστιβάλ είναι προσβάσιμοι με αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!