Image

Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παρουσιάζει το Cross-Mentoring Program / Female Leaders

Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο παρουσιάζει το Cross-Mentoring Program / Female Leaders

8 Δεκεμβρίου 2025

To «Cross-Mentoring Program / Female Leaders», μια καινοτόμο πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενισχύσει την παρουσία, τη φωνή και τη δυναμική των γυναικών στον επιχειρηματικό κόσμο, παρουσιάζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, μέσω της AHK Akademie.

Το πρόγραμμα έρχεται να ενδυναμώσει περαιτέρω τη στρατηγική δέσμευση του Φορέα υπέρ της βιώσιμης εξέλιξης των επαγγελματιών γυναικών και της ισότητας στη διεκδίκηση της ηγεσίας στον χώρο του επιχειρείν.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που βασίζεται στη δύναμη της καθοδήγησης και της αλληλοϋποστήριξης και ως χρονική αφετηρία έχει τον Μάρτιο του 2026.

Από γυναίκες – για γυναίκες

Ειδικότερα, σε διάστημα 12 μηνών, έμπειρες γυναίκες - ηγέτιδες (Mentors) συναντούν εργαζόμενες που βρίσκονται στα πρώτα ή μεταβατικά στάδια της καριέρας τους (Mentees), με σκοπό τη μεταφορά γνώσης, την ανταλλαγή εμπειριών και την ταχεία επαγγελματική εξέλιξη.

Το «Cross-Mentoring Program – Female Leaders» περιλαμβάνει ομαδικές συνεδρίες, coaching και βιωματικά workshops, σχεδιασμένα με βάση τις πραγματικές ανάγκες των συμμετεχουσών, ενώ εξειδικευμένοι Business Coaches προσφέρουν σύγχρονα εργαλεία επαγγελματικής ανάπτυξης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων ηγεσίας.

Οι μηνιαίες συναντήσεις μεταξύ κάθε Mentor και Mentee αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος, ενώ μέσα από τη συνεχή επικοινωνία –είτε δια ζώσης, είτε διαδικτυακά– χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης, αμοιβαίας υποστήριξης και προσωπικής εξέλιξης.

Η εμπειρία που θα έχει κάθε συμμετέχουσα στο πρόγραμμα, εμπλουτίζεται με δύο δυναμικά γεγονότα: Το Kick-off Event, μια τελετή γνωριμίας, έμπνευσης και ενεργοποίησης και το Closing Event, μια γιορτή ανταλλαγής εμπειριών, αναστοχασμού και συμπερασμάτων.

Το  πρόγραμμα απευθύνεται σε Mentees, σε γυναίκες δηλαδή που επιθυμούν να εξελιχθούν επαγγελματικά, να αποκτήσουν καθοδήγηση, έμπνευση και πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο επαφών και σε Mentors, γυναίκες με ηγετικό ρόλο και εμπειρία, που θέλουν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους, να στηρίξουν τις επόμενες γενιές και να «επενδύσουν» στη διαδικασία της καθοδήγησης.

Κάθε ενδιαφερόμενη να συμμετάσχει στο «Cross-Mentoring Program / Female Leaders», έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει σχετικό πληροφοριακό υλικό μέσω του συνδέσμου https://griechenland.ahk.de/el/Ekpahideyse/ahk-akademie/cross-mentoring-program-female-leaders ή επικοινωνώντας στο τηλ. 210 6419028 (κα. Κατερίνα Παναγιώτου).

Μοιραστείτε το άρθρο

 
Image
Image
Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Επιλεγμένα

Verticom Projects

ecdm
advance
charging
edutech
fasion
Pharmacy
networker
retailtech

News Portals

wwn
directory
expos
probeauty
Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Οδηγός Αγοράς

Νέα

Don't miss our news

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αποστολή άρθρων:

Διαφήμιση:

Image

News Menu

Οδηγός Αγοράς