Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 με θέμα «Το Ασύρτικο στη νησιωτική Ελλάδα»

10 Σεπτεμβρίου 2024
Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Wine Club THESSALONIKI'96 ξεκινά την 29 χρονιά της λειτουργίας του! Και είμαστε πανέτοιμοι για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού, που μας κρατά ενήμερους για οτιδήποτε καινούργιο και σημαντικό συμβαίνει στον άκρως γοητευτικό αυτό χώρο.
Στην πρώτη, για τη φετινή σεζόν, συνάντησή μας, με θέμα «Το Ασύρτικο στη νησιωτική Ελλάδα», θα ασχοληθούμε και πάλι με την πιο εντυπωσιακή ποικιλία του μεσογειακού αμπελώνα. Το Ασύρτικο, το οποίο διαθέτοντας ρώγες με χονδρό φλοιό, παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην ξηρασία και στις ασθένειες των αμπελιών. Γι' αυτό επικράτησε στη Σαντορίνη, εκτοπίζοντας το λεπτόφλουδο Αθήρι και στη συνέχεια μετανάστευσε με επιτυχία σε ολόκληρη την νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και σε Αυστραλία, Κύπρο, Ιταλία, Νότια Αφρική και Η.Π.Α.
Εμείς, την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα διερευνήσουμε τις εκφράσεις της πιο εκλεκτής λευκής ποικιλίας της Μεσογείου, όταν καλλιεργείται στη νησιωτική Ελλάδα. Με οδηγό την χημικό-οινολόγο, δημοσιογράφο οίνου & συγγραφέα Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, κορυφαία Ασύρτικα από τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Κρήτη.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2024 – 2025 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).
Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο
Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, ξεκινά την 29η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.
Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.