Image

Στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2025 έρχεται ο 22ος Χάρτης των Γεύσεων

Στις 29 & 30 Νοεμβρίου 2025 έρχεται ο 22ος Χάρτης των Γεύσεων

20 Νοεμβρίου 2025

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ανοίγει τις πόρτες του ο Χάρτης των Γεύσεων. Η σημαντικότερη οινική εκδήλωση της Βόρειας Ελλάδας και καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Helexpo.

Ο Χάρτης των Γεύσεων θα διαρκέσει ένα Σαββατοκύριακο, με ώρες λειτουργίας 12:00-20:00, στο οποίο οινοπαραγωγοί, αποσταγματοποιοί, εισαγωγείς οίνων, επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του τουρισμού και χιλιάδες οινόφιλοι δοκιμάζουν, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις και εμπειρίες σε καλαίσθητο, ευχάριστο, πολιτισμένο περιβάλλον.

Ποιους θα συναντήσετε στον Χάρτη των Γεύσεων 2025;

Στην 22η διοργάνωσή του, ο Χάρτη των Γεύσεων θα συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλο τον κόσμο του κρασιού της Ελλάδας. Φέτος συμμετέχουν τα γνωστά οινοποιεία της χώρας αλλά και πολλά νεότερα, έως και πρωτοεμφανιζόμενα. Περισσότεροι από 150 οινοποιοί και αποσταγματοποιοί, καθώς και εισαγωγείς οίνων που εκπροσωπούν οινοποιεία από  όλες τις σημαντικές αμπελουργικές χώρες. (Δείτε τη λίστα των συμμετεχόντων)

Τι θα δοκιμάσετε;

Ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς γιατί προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες του μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα των καλύτερων ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, καθώς σχεδόν όλες οι αμπελουργικές περιοχές της χώρας εκπροσωπούνται και οι οινοποιοί είναι προσωπικά διαθέσιμοι για συζητήσεις. Το επίκεντρο θα είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τη νέα σοδειά του 2025 και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου.

Εκτός από το καταπληκτικά ευρύ φάσμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων, παρουσιάζονται, επίσης, συναρπαστικές διεθνείς επιλογές, κρασιά παλαιωμένα, από σπάνιες ποικιλίες αμπέλου ή αυτά που εκφράζουν πρωτοποριακές οινολογικές προσεγγίσεις, νέες ετικέτες και συσκευασίες, αρκετές από τις οποίες θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην εκδήλωση.

Τι θα παρακολουθήσετε στις παράλληλες εκδηλώσεις;

Και βεβαίως, ο Χάρτης των Γεύσεων είναι η μοναδική έκθεση που συνοδεύεται από τόσο πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Mini σεμινάρια, κάθετες γευστικές δοκιμές και παρουσιάσεις, επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και απολαυστικές μαγειρικές επιδείξεις από κορυφαίους chef και ζαχαροπλάστες της Θεσσαλονίκης προτείνουν τον συνδυασμό: μαθαίνω + διασκεδάζω. (Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα στο https://mapofflavours.gr/el/events/. Με την είσοδο στην έκθεση μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις χωρίς πρόσθετο κόστος.)

Επιπλέον επισημαίνουμε:

Τα σεμινάρια του Wine School

Σας δίνουν την ευκαιρία να μάθετε τα βασικά βήματα της Αρμονίας κρασιών & εδεσμάτων, του σερβιρίσματος του κρασιού κα της γευστικής δοκιμής πριν ξεκινήσετε τις εξερευνήσεις σας.

Το Wine Plus wine notebook

Για την αναβάθμιση της οινικής εμπειρίας, η Wine Plus προσφέρει με την αγορά εισιτηρίου και το WP wine notebook, ένα καλόγουστο έντυπο σημειωματάριο γευστικής δοκιμής για να σας διευκολύνει/ενθαρρύνει να κρατάτε σημειώσεις για τα κρασιά που δοκιμάζετε.

Απλές συμβουλές για να απολαύσουμε υπεύθυνα στον Χάρτη των Γεύσεων

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου με τις προτροπές της Wine in Moderation.

Όπως κάθε χρόνο, η Wine Plus δεσμεύεται να προσφέρει στους εκθέτες και το πλήθος των επισκεπτών του Χάρτη των Γεύσεων ποιότητα και καινοτομία.

Σας ευχόμαστε καλή γευστική περιπλάνηση!

Key words: #MapofFlavours25 #Hartis25

Προαγορά εισιτηρίου μέσω της more.com by Viva.gr

εισιτήριο: 10€ | φοιτητικό: 8€ | εισιτήριο 2 ημερών: 16€

Αγορά εισιτηρίου στην είσοδο της εκδήλωσης

εισιτήριο: 12€ | φοιτητικό: 10€ | εισιτήριο 2 ημερών: 20€

Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται από τη Wine Plus με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

 Φέρει την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων.

 Χορηγοί: Nestle, San Pellegrino/Acqua Panna, Κορπή, Redecoration, Thessprint, Thracean Zeolite, TC group, Alpha Glass, Ενοχημική, Selloplast, Enotech, Tonnellerie Berthomieu, Μασούτης

Χορηγοί επικοινωνίας: EΡΤ3, 102fm, 95,8fm, ΑθηναϊκόΜακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Citymag, 1055Rock, Οινολογία, WineEventsGreece.com, Wine Plus magazine

 

Μοιραστείτε το άρθρο

 
Image
Image
Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Επιλεγμένα

Verticom Projects

ecdm
advance
charging
edutech
fasion
Pharmacy
networker
retailtech

News Portals

wwn
directory
expos
probeauty
Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:

+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Οδηγός Αγοράς

Νέα

Don't miss our news

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Διεύθυνση εταιρείας

Ευμολπιδών 23
118 54, Αθήνα

Γενικές πληροφορίες

info@verticom.gr
(+30) 210 924 55 77

Αποστολή άρθρων:

Διαφήμιση:

Image

News Menu

Οδηγός Αγοράς