Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

Όλος ο κόσμος του καφέ στα Coffee Business Awards 2022

Όλος ο κόσμος του καφέ στα Coffee Business Awards 2022

7 Δεκεμβρίου 2022

Ο μεγαλύτερος και εγκυρότερος θεσμός της κοινότητας καφεστίασης επέστρεψε ανανεωμένος, για να τιμήσει και να βραβεύσει τους επαγγελματίες του κλάδου που ξεχώρισαν το 2022, σε μια εκδήλωση-γιορτή, γεμάτη καφέ και happenings.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η ethosEVENTS διοργάνωσε τα Coffee Business Awards σε συνεργασία με το περιοδικό Coffee+Brunch Magazine και το portal coffeemag.gr. Η λαμπερή τελετή #coba22 πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στο Divani Apollon Palace & Thalasso με φυσική παρουσία, καθώς και με παράλληλη online μετάδοση από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Έπειτα από ένα δυναμικό καλοκαίρι, με αύξηση του τουρισμού και της κατανάλωσης, η σχέση μας με τον καφέ έγινε ακόμη πιο δυνατή! Απολαύσαμε νέες ποικιλίες καφέ σε αγαπημένα all-day beach bar ή παραγγείλαμε από το κοντινό μας coffee shop μέσω της υπηρεσίας delivery, take away και drive through.

Αφουγκραστήκαμε και φέτος την ανάγκη να συνδυαστεί η απόλαυση του ποιοτικού καφέ με το socializing από τους λάτρεις του καφέ στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενοι και στη «δίψα» για προβολή της σκληρής δουλειάς των εισαγωγέων καφέ, των roasters, των προμηθευτών εξοπλισμού και αναλωσίμων, των ιδιοκτητών αλυσίδων café και coffee shops.

Στη φετινή εκδήλωση, στην οποία τιμώμενη χώρα ήταν η Κόστα Ρίκα, απονεμήθηκαν συνολικά 129 βραβεία και 13 τιμητικές διακρίσεις, τα οποία μπορείτε να βρείτε αναλυτικά εδώ

Τις τιμητικές διακρίσεις απένειμε ο κ. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο οποίος, στον θεσμικό του χαιρετισμό, επεσήμανε: «Αυτό που δεν έχει γίνει αντιληπτό σε πολύ κόσμο είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα που δεν είναι μόνο εισαγωγέας καφέ, αλλά εξάγει και τεχνογνωσία καφέ. Φτιάχνουμε κι εμείς τις δικές μας προτάσεις, κατακτώντας μεγάλες διεθνείς αγορές, γεγονός που προσδίδει προστιθέμενη αξία στη χώρα μας».

Ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και πρόεδρος της Enterprise Greece, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Η καφεστίαση είναι ένας κλάδος ιδιαίτερος, ο οποίος αθροίζει πολύ κόσμο που ασχολείται με αυτόν. Από τις εταιρείες εισαγωγής έως τα καταστήματα εστίασης, ο κλάδος συνδέει πολλούς ανθρώπους. Εσείς έχετε εξελίξει τον καφέ στην Ελλάδα, τον έχετε καταστήσει μέρος της κουλτούρας των Ελλήνων, σε ένα πολύ απαιτητικό περιβάλλον. Φέρατε στην αγορά νέα χαρμάνια, νέα προϊόντα, ακόμα και ελληνικό καφέ σε κάψουλα».

Στις προκλήσεις που αντιμετώπισαν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καφέ αναφέρθηκε ο κ. Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ). Όσον αφορά τον ΕΦΚ, σημείωσε ότι «υπάρχει μια καλή συνεργασία με τα υπουργεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αυτό το ζήτημα παραμένει πρώτο στην ατζέντα της Ένωσης, καθώς δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας που περνούν χωρίς τελωνειακές διαδικασίες».

Τιμώμενη χώρα στη φετινή εκδήλωση ήταν η Κόστα Ρίκα και στο πλαίσιο αυτό απηύθυναν χαιρετισμό η επίτιμη πρόξενος για την Κόστα Ρίκα, κ. Κατερίνα Δημάδη, όπως και η κ. Tamara Gómez Marín, Chargé d’Affaires and Consul General, Embassy of Costa Rica in Rome, Italy. Εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την τιμητική διάκριση, ειδικά για μια χώρα για την οποία ο καφές αποτελεί κορυφαίο εξαγώγιμο προϊόν, πραγματοποιώντας παράλληλα αναφορά στις σχέσεις coffee culture Ελλάδας-Κόστα Ρίκα.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!