Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Central Wine Fair 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Central Wine Fair 2023

18 Δεκεμβρίου 2023

Περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες και οινόφιλοι επισκέφθηκαν τη Central Wine Fair 2023 η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Intercontinental με την συμμετοχή 46 οινοποιείων από την Αττική, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα masterclass με την υπογραφή του πρώτου Έλληνα Master Sommelier και έναν από τους μόλις 275 σε όλον τον κόσμο, Ελευθέριου Χανιαλίδη MS.

Ήδη στην τέταρτη χρονιά λειτουργίας της, η Central Wine Fair κατάφερε να ξεπεράσει κάθε ρεκόρ συμμετοχών εκθετών, με 46 οινοποιούς, συγκεντρώνοντας κάτω από την ίδια στέγη εμβληματικά οινοποιεία των τριών σπουδαίων αμπελουργικών ζωνών αλλά και πολλούς νέους ανερχόμενους οινοποιούς. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ανάμεσα σε 450 διαθέσιμα κρασιά και αποστάγματα και να απολαύσουν την ευρεία γκάμα διαθέσιμων στυλ. Κρασιά τα οποία κατάφεραν να μεταφέρουν τους επισκέπτες στον τόπο παραγωγής τους και στα μοναδικά χαρακτηριστικά των οινοπαραγωγικών περιοχών της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στο Masterclass με τίτλο «5 ποικιλίες – διαφορετικές οπτικές, » ο Κος Χανιαλίδης MS σε μία κατάμεστη αίθουσα, μπροστά σε 52 οινοχόους, δημοσιογράφους και στελέχη της αγοράς του κρασιού, οδήγησε με ακρίβεια και σαφήνεια τους συμμετέχοντες στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ποικιλιών που συνδέονται με τις τρεις περιοχές, μέσα από μια, σε βάθος, ανάλυση των ιδιαιτεροτήτων τους και πως αυτές εκφράζονται μοναδικά στους συγκεκριμένους αμπελώνες αλλά και μέσα από τις διαφορετικές οινοποιήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Koς Χανιαλίδης απέκτησε τον τίτλο του Master Sommelier το Αύγουστο του 2023, τοποθετώντας τον εαυτό του ανάμεσα στους ελάχιστους που το έχουν καταφέρει παγκοσμίως. Το masterclass του κου Χανιαλίδη MS που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Central Wine Fair 2023, ήταν η πρώτη του παρουσίαση σε ανοιχτό κοινό μετά την απόκτηση του τίτλου του.

masterclasscentralwinefair

Ανάμεσα στους πολλαπλούς επισκέπτες της έκθεσης μας τίμησαν με την παρουσία τους και στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Αττικής αλλά και από φορείς όπως η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου και η Enterprise Greece, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή τους απέναντι στους οινοποιούς, τα κρασιά τους και τη Central Wine Fair.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝΟΑΚΕ) εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της.

Η Central Wine Fair ανανεώνει το ραντεβού της με το οινόφιλο κοινό για τον Δεκέμβρη του 2024!

Η Central Wine Fair διοργανώθηκε από τις εταιρείες Winetuned και Vinnovation για λογαριασμό των τριών ενώσεων (ΕΝΟΑΑ, ΕΝΟΑΚΕ, ΕΝΟΑΘΕ).

O Ελευθέριος Χανιαλίδης MS

Ο Χανιαλίδης Ελευθέριος ξεκίνησε να εργάζεται στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας το 2001 και έχει εργαστεί ως επικεφαλής οινοχόος αλλά και ως σύμβουλος οίνου σε πολλά wine bar, εστιατόρια αλλά και καταστήματα λιανικής. Τον Αύγουστο του 2023 έγινε ο πρώτος Έλληνας Master Sommelier και κατέχει το A.S.I. Diploma (Gold Pin) από το 2018. Από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια να διαγωνιστεί, αναδείχθηκε ως 3ος καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2017 αποκτώντας έτσι και το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου οινοχόου, και το 2020 κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, συνεργάζεται με το περιοδικό Οινοχόος της Καθημερινής, είναι ο ambassador του Star Wine List στην Ελλάδα και διδάσκει στην σχολή της Genius In Gastronomy. Κατα την διάρκεια της καριέρας του έχει διατελέσει κριτής σε πολλούς διαγωνισμούς οίνου και πάντα προσπαθεί να διευρύνει τις γνώσεις του, όχι μόνο γύρω από το κρασί, αλλά και όσο αναφορά το sake, τις μπίρες και τα αποστάγματα, καθώς προετοιμάζεται για τον διαγωνισμό Best Sommelier of Europe & Africa 2024, όπου και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!