Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

«Ερυθρά κρασιά παλαίωσης» στο Wine Club THESSALONIKI'96

«Ερυθρά κρασιά παλαίωσης» στο Wine Club THESSALONIKI'96

13 Φεβρουαρίου 2024

Η απόλαυση ενός τέλεια παλαιωμένου, υπέροχα στρογγυλεμένου, πολύπλοκου κρασιού είναι μία κορυφαία, θεϊκή στιγμή για κάθε εραστή του κρασιού.

Τι συμβαίνει όμως κάτω από αυτή την αισθησιακή επιφάνεια; Που οφείλεται η γοητεία και η σαγήνη;

Το σίγουρο είναι πως τα κρασιά παλαίωσης κατέχουν περίβλεπτη θέση στη λίστα των -ελάχιστων- προϊόντων που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Εξίσου σίγουροι είμαστε για το ότι υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί παράγοντες που επεμβαίνουν και καθορίζουν το προφίλ ενός κρασιού κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και της παλαίωσής του.

Αυτούς τους παράγοντες θα διερευνήσουμε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, στις 20.00, στην επόμενη συνάντησή μας με θέμα «Ερυθρά κρασιά παλαίωσης». Και καθώς, χρόνο με τον χρόνο, οι Έλληνες οινοποιοί ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα θα δοκιμάσουμε –‘τυφλά’ όπως πάντα- ελληνικά ερυθρά κρασιά με πραγματικές δυνατότητες παλαίωσης. 13 ετικέτες από τρέχουσες αλλά και παλαιότερες σοδειές.

Και για να τιμήσουμε τον άγιο του έρωτα που γιορτάζει εκείνη την ημέρα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Πληροφορίες: www.wineplus.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!