Αναζήτηση

Image

Άλλες εκδηλώσεις

«Εξερευνώντας το Βιδιανό» στο Wine Club THESSALONIKI'96 την Τετάρτη 24 Απριλίου

«Εξερευνώντας το Βιδιανό» στο Wine Club THESSALONIKI'96 την Τετάρτη 24 Απριλίου

17 Απριλίου 2024

Το Βιδιανό είναι μια λευκή ποικιλία της Κρήτης, από αυτές που θεωρούμε «ανερχόμενες» και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στη λευκή έκφραση των κρασιών της μεγαλονήσου.

Οι εξαιρετικές δυνατότητές του αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Η καλλιέργειά του εντοπίζεται κυρίως κοντά στο Ηράκλειο και σε μικρές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ υπάρχουν και αμπελώνες του πιο ανατολικά, στα Χανιά. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, φυτεύτηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη δίνοντας εξαίρετα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» για το Βιδιανό, στη συνάντησή μας. Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Θα δοκιμάσουμε, τυφλά όπως πάντα, γοητευτικά και αντιπροσωπευτικά κρασιά του.

Μαζί μας θα έχουμε τον καθηγητή Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Και για να ανταλλάξουμε σε γιορτινή ατμόσφαιρα τις ευχές για το Πάσχα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ' επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!