Αναζήτηση

Άλλες εκδηλώσεις

Coffee Business Awards 2021: μια λαμπρή γιορτή για τους επαγγελματίες του καφέ!

Coffee Business Awards 2021: μια λαμπρή γιορτή για τους επαγγελματίες του καφέ!

21 Δεκεμβρίου 2021

Η διοργάνωση-θεσμός των επαγγελματιών του καφέ και της καφεστίασης, τα Coffee Business Awards, επέστρεψαν για 3η χρονιά την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, αναδεικνύοντας και επιβραβεύοντας τους κορυφαίους του κλάδου.

Σε μία λαμπερή εκδήλωση, που διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, εταιρεία του ομίλου ethosGROUP, σε συνεργασία με το ειδικευμένο portal coffeemag.gr και το περιοδικό Coffee & Brunch, και έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με όλα τα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας, σχεδόν τριακόσιοι ομιλητές και καλεσμένοι απόλαυσαν μια Τελετή Απονομής πλούσια σε θέαμα και περιεχόμενο, μια πραγματική γιορτή για τον κλάδο του καφέ, η οποία είχε λείψει την προηγούμενη χρονιά λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επηρέασαν σημαντικά και τον κλάδο του καφέ.

Παράλληλα, όλη η εκδήλωση μεταδόθηκε και ψηφιακά μέσα από την LiveOn, την πρώτη πλήρη, all-in-one, ψηφιακή πλατφόρμα για την Επιχειρηματική Επικοινωνία και τα Events, και το τρισδιάστατο ψηφιακό εκθεσιακό της κέντρο, το LiveOn Expo Complex, μία από τις σημαντικές καινοτομίες της βραδιάς που σχολιάστηκε θετικά τόσο από τα στελέχη των επιχειρήσεων που συμμετείχαν δια ζώσης, όσο και από το πολυπληθές κοινό, τους λάτρεις του καφέ, οι οποίοι παρέμειναν συνδεδεμένοι ως το τέλος της βραδιάς.

Οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, η ηθοποιός Έλενα Ασημακοπούλου και ο fashion designer Γιώργος Ασημακόπουλος, καλωσόρισαν «το ανφάν γκατέ» του καφέ και της καφεστίασης, μαζί και τους σημαντικούς εκπροσώπους της κυβέρνησης και θεσμικών φορέων του κλάδου που τίμησαν την εκδήλωση, σε ένα πρόγραμμα που κράτησε τέσσερις και πλέον ώρες και στη διάρκεια του απονεμήθηκαν 15 τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα της αγοράς που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά, αλλά και 128 βραβεία, σε 85 κατηγορίες μοιρασμένες σε 7 θεματικές ενότητες, στους κορυφαίους του κλάδου.

Στην εναρκτήρια προσφώνησή του ο κος Κωνσταντίνος Ουζούνης, CEO του ethosGROUP, ανέφερε ότι «ο κόσμος του καφέ και της καφεστίασης έχουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ταυτόχρονα, πρόκειται για ένα προϊόν που αποτελεί πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο κος Κώστας Καπερώνης, εμπνευστής των βραβείων και sales director coffee business της ethosMEDIA, o οποίος καλωσόρισε την «αγορά» και τους ανθρώπους της σε αυτή τη μεγάλη συνάντηση και αναφέρθηκε με έντονα, συναισθηματικά, λόγια στην μεγάλη προσμονή όλων, μετά από έναν χρόνο δύσκολο για τον κλάδο, να βρεθούν ξανά από κοντά!

Τον λόγο πήρε στην συνέχεια, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος χαιρέτισε την σημαντική αυτή διοργάνωση αναφέροντας πως «ο θεσμός των Coffee Business Awards προσφέρει μία παραπάνω ώθηση στον πολύ ανταγωνιστικό κλάδο της καφεστίασης, ο οποίος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλες κρίσεις» και τονίζοντας πως «η κυβέρνηση στηρίζει τον συγκεκριμένο κλάδο με στοχευμένα μέτρα, αλλά και ο κλάδος από την πλευρά του θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, παρέχοντας νέες υπηρεσίες και προϊόντα».

Τον διαδέχθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος στον δικό του χαιρετισμό χαρακτήρισε την καφεστίαση ώς έναν σημαντικό κλάδο της οικονομίας ο οποίος, όπως τόνισε, «πέρασε πολλά προβλήματα μέσα στην πανδημία, κάποια από τα οποία επιλύσαμε [ως κυβέρνηση], και είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις και στα υπόλοιπα, μέσα στο 2022, το οποίο θα αποτελέσει μία συνολικά καλύτερη χρονιά». Επεσήμανε δε, ότι η συμμόρφωση του κλάδου στα υγειονομικά μέτρα και πρωτόκολλα, είναι εντυπωσιακή!

Ανεβαίνοντας στο βήμα των φετινών Coffee Business Awards στη συνέχεια ο κος Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος ΔΣ της Enterprise Greece, στάθηκε ιδιαίτερα στην φετινή δύσκολη χρονιά και τόνισε: «Περάσαμε μία δύσκολη χρονιά. Αντέξαμε όμως. Τα lockdowns πέρασαν οριστικά. Το 2022 τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και όλοι μαζί προχωρούμε στην επόμενη μέρα. Ο καφές στη χώρα μας σημαίνει διασκέδαση, αποτελεί μέσο κοινωνικοποίησης. Ο χώρος του καφέ αποτελεί έναν εξωστρεφή τομέα της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος -όπως και οι υπόλοιποι- σύντομα θα μπορεί να ωφεληθεί και από τα νέα ψηφιακά εργαλεία που δημιουργούμε για την ενίσχυση των εξαγωγών μας».

cba2021

Τιμώμενη χώρα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Αιθιοπία, με την Αυτής Εξοχότητα Πρέσβειρα Demitu Hambisa Bonsa (Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary and Permanent Representative of Ethiopia to FAO, IFAD and WFP, Ambassador of Italy) να δίνει το παρών, να εκφράζει την χαρά της για το γεγονός και να επισημαίνει την μακρόχρονη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. «Η Αιθιοπία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής καφέ παγκοσμίως και ο καφές είναι συνδεδεμένος με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της χώρας. Αποτελεί το σημαντικότερο προϊόν για την οικονομία της χώρας», είπε. Η ίδια τόνισε ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Αιθιοπία για επενδύσεις στην αγορά του καφέ.

Σε καθαρά επιχειρηματικό τόνο στη συνέχεια, πήρε το βήμα ο κος Γιάννος Β. Μπενόπουλος, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) ο οποίος τόνισε ότι πάγιο αίτημα της ΕΕΚ αποτελεί η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Τον διαδέχθηκε ο βήμα ο κος Ορέστης Φοίβος Πιτσάβας, Head of Business Development, LiveOn ο οποίος αφού παρουσίασε στους προσκεκλημένους συνοπτικά την LiveOn και το LiveOn Expo Complex, το ψηφιακό venue της διοργάνωσης, αναφέρθηκε στην πορεία της Live On από την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε πριν 18 μήνες, ως ανάγκη για να προσφέρει λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας εν μέσω του πρώτου lockdown, και επικέντρωσε στις σημαντικές δυνατότητες και ευκαιρίες που δημιουργεί σήμερα πλέον για κάθε εταιρεία, με το ολοκληρωμένο προϊοντικό της portfoglio σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων των στελεχών της και τις πρωτοποριακές ψηφιακές τεχνολογίες της νέας εποχής.

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές  και τις τιμητκές διακρίσεις των Coffee Business Awards εδώ

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Please enable the javascript to submit this form

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!