Αναζήτηση

Νέα Χώρων

Κυριάκος Ποζρικίδης: Το 2026 θα έχουμε ένα νέο, εμβληματικό Εκθεσιακό Κέντρο

Κυριάκος Ποζρικίδης: Το 2026 θα έχουμε ένα νέο, εμβληματικό Εκθεσιακό Κέντρο

28 Ιανουαρίου 2021

Για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για τις αλλαγές που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στον συνεδριακό τουρισμό μιλά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9 ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – HELEXPO.

Αναφερόμενος στο project μεταμόρφωσης των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο με χώρους πρασίνου για τη συνολική αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη, ο κ. Ποζρικίδης επισημαίνει: «Έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο έχει μπει στα 5 έργα των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η πρώτη φάση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Πρέπει να πω ότι συμμετείχαν 116 γραφεία απ’ όλο τον κόσμο, από τις 5 ηπείρους, από 33 χώρες. Υπάρχει μία κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή του κυρίου Μπουσκέ, ο οποίος είναι γνωστός γιατί έχει αλλάξει τη Βαρκελώνη, ήταν ο επικεφαλής πολεοδόμος και αρχιτέκτονας στη Βαρκελώνη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθηγητής στο Χάρβαρντ. Αυτή η επιτροπή επέλεξε τις 15 πιο σημαντικές προτάσεις και όχι γραφεία. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο φάκελος των στοιχείων του συγκεκριμένου οικοπέδου, του υπάρχοντος Εκθεσιακού στη Θεσσαλονίκη, για να παραδοθεί στις 15 Φεβρουαρίου και από κει και πέρα θα αρχίσουν αυτά τα γραφεία να σχεδιάζουν -θα έχουν 4 μήνες- και να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι το τέλος Ιουνίου. Από κει και πέρα δίνεται το πρώτο βραβείο και ξεκινάει το κομμάτι των μελετών. Υπάρχουν 3 μελέτες οι οποίες πρέπει να γίνουν, είναι η προμελέτη, η οριστική και η μελέτη εφαρμογής, όπου εκεί, βέβαια, ξεκινάνε και οι εργασίες. Γι’ αυτό το διάστημα δίνουμε περίπου 1,5-2 χρόνια και παράλληλα βλέπουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για το πώς θα χρηματοδοτηθεί όλο αυτό το έργο».

Επίσης, σημείωσε πως το 2023 θα ξεκινήσουν οι εργασίες αποκαθήλωσης των παλαιών κτιρίων για να ξεκινήσει η κατασκευή με στόχο το 2026, που είναι και τα 100 χρόνια από την πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, "να έχουμε ένα νέο εμβληματικό, φιλικό προς το περιβάλλον, λειτουργικό Εκθεσιακό Κέντρο", προσθέτοντας πως στις εγκαταστάσεις θα αναπτυχθεί και ένα μικρό ξενοδοχείο 120 κλινών.

Δείτε περισσότερα στο www.tourismtoday.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!