Αναζήτηση

Νέα Συνεδρίων

Τα Highlights του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Οπτικής Επικοινωνίας Graphic Stories

Τα Highlights του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Οπτικής Επικοινωνίας Graphic Stories

28 Απριλίου 2023

Ένας θεσμός και ταυτόχρονα σημείο αναφοράς για την Οπτική επικοινωνία, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό, το Graphic Stories, πραγματοποίησε το 9o Διεθνές Συνέδριο Οπτικής Επικοινωνίας με θέμα Η Δύναμη των Νέων, με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 17-19 Μαρτίου, στη Λευκωσία!

Στο πρόγραμμά του φιλοξένησε εννέα διακεκριμένους σχεδιαστές από Γερμανία, Αγγλία, Ελλάδα & Κύπρο. Περιλάμβανε εννέα διαλέξεις, πέντε δημιουργικά εργαστήρια, προβολή ταινίας animation, διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και ένα διαδραστικό installation για το κοινό το οποίο πλαισιώθηκε από χορευτική ομάδα νέων. 

Εργαστήρια - Διαλέξεις
Το πρόγραμμα του τριημέρου ξεκίνησε με τα εξειδικευμένα δημιουργικά εργαστήρια που ως στόχο είχαν την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τον εμπλουτισμό των γνώσεων όσων συμμετείχαν. Tips & Tricks to improve digital art skills με τον Rob Snow, UX Design & ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός, με τον Νίκο Γαζετά και Εκτύπωση Κυανοτυπίας, με την Σοφία Χατζήπαπα. Ανάμεσα σε αυτά και το εργαστήριο ψυχικής ενδυνάμωσης που αφορούσε όποιον είναι ή νιώθει νέος με τίτλο «Στη δύσκολη ερώτηση, οι νέοι έχουν την απάντηση!», με τον Λάκη Αργυρού! Φυσικά δεν έλειψε το καθιερωμένο παιδικό εργαστήρι που μύησε τα παιδιά που συμμετείχαν στην τέχνη του Animation και την έννοια της Οπτικής Επικοινωνίας , με την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Η συνέχεια δόθηκε στις διαλέξεις του Συνεδρίου. Εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, που φιλοξένησε στους χώρους του όλες τις δράσεις του 9ου Graphic Stories, απεύθυνε χαιρετισμό ο κος Σταύρος Σταύρου Καραγιάννη, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών επιστημών & Επιστημών της Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η δημοσιογράφος Έλενα Αποστόλου.

Live Performance
Μετά το πέρας των διαλέξεων ακολούθησε live performance από την ομάδα χορού νέων του London School of Ballet, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας χορού Βίκυς Αγαπίου, που μέσα από την κίνηση, τη μουσική και το χορό πέρασε το δικό της δυναμικό μήνυμα για τους νέους.

Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αφίσας & Απονομή Βραβείων
Η Δύναμη των Νέων - The Power of Youth

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου συνεχίστηκε με την απονομή βραβείων στους πέντε νικητές του διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories και τα εγκαίνια της αντίστοιχης έκθεσης αφισών. Οι νέοι, το πιο σημαντικό και δυναμικό τμήμα του πληθυσμού σε κάθε χώρα αποτέλεσε την έμπνευση για τη γενική θεματική του Συνεδρίου και ταυτόχρονα το θέμα του διεθνούς διαγωνισμού και της αντίστοιχης έκθεσης του 9ου Graphic Stories. H φετινή θεματική, «Η Δύναμη των Νέων» συνέπεσε με τα γεγονότα στην Ελλάδα για το λόγω αυτό, η έκθεση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο διαγωνισμός έλαβε συνολικά 880 συμμετοχές από 44 χώρες. Η 12μελής διεθνής κριτική επιτροπή του Graphic Stories επέλεξε τις 50 καλύτερες αφίσες και 5 από αυτές βραβεύτηκαν με δώρα αξίας €40.000. Τα δώρα των νικητών προσέφεραν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και η εταιρία γραμματοσειρών Parachute Typefoundry. Τα βραβεία του διαγωνισμού φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής
Χρήστος Γρηγοριάδης - OXRA Design Studio. Την απονομή στους νικητές του διαγωνισμού έκαναν η Αγγελική Αθανασιάδη, Creative director του Graphic Stories και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ο κος Σταύρος Σταύρου Καραγιάννη, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοινωνικών επιστημών & Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου και ο κος Τάσος Αναστασιάδης, Επίκουρος Καθηγητής.

Οι 5 νικητές του διαγωνισμού ανά κατηγορία:
Διεθνής Διάκριση για Επαγγελματίες Σχεδιαστές Οπτικής Επικοινωνίας
Zhicong Feng, από την Κίνα
Διεθνής Διάκριση για Φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οπτικής Επικοινωνίας
Dominika Budzynska, από την Πολωνία
Κυπριακή Διάκριση για Φοιτητές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Οπτικής Επικοινωνίας
Μιχάλης Άσπρου, φοιτητής από το Alexander College

Κυπριακή Διάκριση για μαθητές Λυκείου και Τεχνικών Σχολών
Δωροθέα Γρηγορίου και Κυριακή Χαραλάμπους, μαθήτριες από την Τεχνική και
Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Μακάριος Γ ́ Λευκωσίας

Στην έκθεση φιλοξενήθηκαν επίσης 8 έργα μαθητών, ηλικίας 9-15 ετών, από τα εργαστήρια «The STEAMers» του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας τους & Creative director του Graphic Stories, Αγγελικής Αθανασιάδη

Διαδραστικό Installation
Παράλληλα με τα εγκαίνια της έκθεσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να συνεισφέρει σε ένα συλλογικό έργο τέχνης μέσω του διαδραστικού Installation που είχε δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Σε αυτό υπήρχε ένα χρωματιστό νήμα και το κοινό κλήθηκε να τυλίξει το νήμα γύρω από τους σταθερούς χρωματιστούς στύλους για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό και οπτικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα που αποτελεί τον αριθμό εννέα, από το 9ο Διεθνές Συνέδριο Graphic Stories. Για το διαδραστικό installation εργάστηκαν οι: Αγγελική Αθανασιάδη, Τιμοθέα Ρωσσίδου, Χρήστος Γρηγοριάδης, Κύπρος Γεωργίου, Μίλτος Καρράς.

Graphic Stories - Στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, από την EFA

Το Graphic Stories έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης EFFE Label για τη χρονική περίοδο 2022-2023. Tο Συνέδριο βραβεύτηκε επίσης για την καινοτομία και την εφευρετικότητα, με το ειδικό σήμα Badge of Invention, ενώ απέσπασε και την ειδική διάκριση Remarkable Arts Festival για το 2021, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις που αφορούν τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!