Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Στις 7 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Electric & Micro Mobility FORUM

Στις 7 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 4ο Electric & Micro Mobility FORUM

20 Μαϊου 2024

Η SmartPress διοργανώνει το 4ο “Electric & Micro Mobility Forum”, με σκοπό να εξερευνήσουν το μέλλον των Μεταφορών, οι οποίες μεταμορφώνονται χάρη στην ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα. Παράλληλα, το συνέδριο θα αναδείξει τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες Μεταφορών θα βελτιώσουν τις ζωές μας σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτό το πλαίσιο αλλά και τους τρόπους για να ξεπεράσουμε κάθε σκόπελο και να συγκλίνουμε, ποσοτικά και ποιοτικά, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για εκθέτες, ομιλητές και επισκέπτες, ενώ το video stream των ομιλιών θα είναι διαθέσιμο on–demand.

Που: Σεράφειο Δήμου Αθηναίων (map)

Πότε: 7 Ιουνίου 2024

Πραγματοποιήστε δωρεάν την εγγραφή σας εδώ

Μικροκινητικότητα:

Αφού εισέβαλε στις ζωές μας με ορμή, η μικροκινητικότητα, πιο ώριμη από ποτέ και εντός σαφέστερου νομικού πλαισίου, αλλά και με το κοινό εξοικειωμένο μαζί της, είναι εδώ για να δώσει σύγχρονες, ατομικές λύσεις μετακίνησης. Δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα κυκλοφορούν καθημερινά στους ελληνικούς δρόμους, εκφράζοντας όχι μόνο την ανάγκη μας για ευέλικτη και οικονομική μετακίνηση, αλλά και μια γενικότερη αλλαγή στάσης ζωής και φιλοσοφίας, πιο βιώσιμη και οικολογική, σε σχέση με την ατομική χρήση Ι.Χ. Ωστόσο, οι υποδομές παραμένουν ο πλέον ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση μέσων μικροκινητικότητας καθώς το δίκτυο ποδηλατόδρομων παρουσιάζει ελάχιστη εξέλιξη, ενώ απουσιάζουν και οι τρόποι εξυπηρέτησης των χρηστών σε σημεία ενδιαφέροντος (στάθμευση, αποθήκευση, φόρτιση) αλλά και ο συνδυασμός με τα Μ.Μ.Μ. Το περιθώριο βελτίωσης είναι μεγάλο αλλά το χρονικό περιθώριο για να το πετύχουμε, διαρκώς μικραίνει.

728x90 banner 4 4 24 sent

Ενέργεια-Φόρτιση:

Ο κλάδος της φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται σε διαρκή και ισχυρή ανάπτυξη, σε μια προσπάθεια να καλύψει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες του στόλου ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και να παρέχει τα εχέγγυα για την μετάβαση περισσότερων χρηστών προς την ηλεκτροκίνηση. Ο εθνικός στόχος των 5.000, δημόσια προσβάσιμων, φορτιστών είναι γεγονός αλλά ορισμένες «παιδικές ασθένειες» παραμένουν χωρίς λύση και η κάλυψη του εθνικού οδικού δικτύου αφήνει «λευκές περιοχές» και αρκετούς οδηγούς χωρίς δυνατότητα φόρτισης. Το Μητρώο Υποδομών Φόρτισης δείχνει το δρόμο προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια όλων των αρμόδιων και εμπλεκόμενων φορέων ώστε αφ’ενός να εξαλειφθεί το περιβόητο range anxiety και αφ’ετέρου να βελτιωθεί η εμπειρία χρήστη (UX), με ενοποίηση μεθόδων πληρωμής και εξασφάλιση της αξιοπιστίας των υποδομών.

Ηλεκτροκίνηση + MaaS:

Έπειτα από ένα ισχυρό 2023 με μερίδιο EVs άνω του 11% και περισσότερα από 15.000 νέα plug-in επιβατικά στους δρόμους μας, αλλά και εκατοντάδες ελαφρά επαγγελματικά EVs, το 2024 έφερε μεγαλύτερες προσδοκίες. Παράλληλα, η έλευση νέων brands στην ελληνική αγορά δημιούργησε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και νέα, πιο προσιτά μοντέλα προσελκύουν μεγαλύτερη μερίδα του κοινού στην ηλεκτροκίνηση. Κοινός παρονομαστής όλων των προσπαθειών είναι η κρατική στήριξη μέσω προγραμμάτων όπως το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και ο επερχόμενος διάδοχός του, με στόχο το πολυπόθητο «last push» ώστε να φθάσουμε την κρίσιμη μάζα πωλήσεων και στόλου, η οποία με τη σειρά της θα χαράξει το δρόμο για τη σύγκλιση με τις διεθνείς αγορές. Ταυτόχρονα, το Mobility as a Service (MaaS) ξεκινά να κάνει έντονη την παρουσία του και στη χώρα μας, με νέες υπηρεσίες κινητικότητας που στοχεύουν σε ιδιώτες και επαγγελματίες, απομακρυνόμενες από τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ιδιοκτησίας οχήματος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!