Αναζήτηση

Νέα Συνεδρίων

Navigating the Future: με απόλυτη επιτυχία και κρίσιμες παρεμβάσεις

Navigating the Future: με απόλυτη επιτυχία και κρίσιμες παρεμβάσεις

23 Φεβρουαρίου 2023

Με 48 διακεκριμένους ομιλητές και περισσότερους από 200 συνέδρους, το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Green Transport & Logistics, με τίτλο «Navigating the Future», το οποίο διοργάνωσε η «Τεχνοεκδοτική / T-Press», πραγματοποιήθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία στις 17 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η εναρκτήρια ομιλία του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, η ενεργός συμμετοχή του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Κωστή Χατζηδάκη, του αν. υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και της ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι εισηγήσεις και ο διάλογος μεταξύ διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων, οι παρεμβάσεις ανώτατων στελεχών κορυφαίων επιχειρήσεων της αγοράς, καθώς και το πλήθος των αιγίδων και των χορηγών, αποτελούν τους παράγοντες που έθεσαν τις βάσεις για ένα νέο θεσμό, τη σειρά των εξειδικευμένων Αναπτυξιακών Συνεδρίων Green Transport & Logistics, αρχής γενομένης από το «Navigating the Future».

Με συνολικά 17 αιγίδες, με μέγα χορηγό το διεθνή ναυτιλιακό κολοσσό Star Bulk και με χρυσό χορηγό την ηγέτιδα εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών Coral, με 12 κορυφαίους αργυρούς χορηγούς (Transcombi Express, Delatolas Express Cargo, Human Dynamics, Elikon Logistics, Redeplan A.E., PTL-Papageorgiou Transport Logistics, Truck & Cargo Insurance, IRM, Logistics Way, Synthetica, Online Data, iLINK, Epsilon SingularLogic) και με 4 διακεκριμένους χάλκινους (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ν. Καρπάθιος Α.Ε., Marathon Data, Logitrans Turkey), το συνέδριο «Navigating the Future» ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε ανταπόκριση από την ελληνική και τη διεθνή αγορά.

navigatingthefuture all

Πλήρης θεματολογία και διεξοδικές συζητήσεις
Με επιστημονικό σύμβουλο τον κ. Νίκο Ροδόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Online Data, πρώην πρόεδρο της ΕΕL και σύμβουλο έκδοσης του περιοδικού
«Logistics & Management», το συνέδριο «πλοηγήθηκε» σε 5 θεματικές ενότητες με 8 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης οι οποίες κάλυψαν όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας των επιχειρήσεων, από την παραγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη μεταφορά, τη διακίνηση και το τελευταίο μίλι, θίγοντας διεξοδικά ζητήματα σχετικά με:

  • Το ενεργειακό κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα
  • Τη σημασία των πιστοποιήσεων και της εξειδίκευσης
  • Τις αγωνίες και τα αιτήματα των φορέων του κλάδου
  • Τις προοπτικές αλλά και τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων
  • Τον κρίσιμο ρόλο της αγροδιατροφικής αλυσίδας
  • Τις αλλεπάλληλες αλλαγές στη νομοθεσία για τη συσκευασία
  • Την οικονομική ανάπτυξη μέσω και των Logistics
  • Την ψηφιακή μετάβαση και τις νέες τεχνολογίες
  • Το χωροταξικό σχεδιασμό και τις επενδύσεις

Τη στρατηγική διαχείριση της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας. 

Υψηλού επιπέδου κeynote speaker και ομιλητές
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε για τις δυσκολίες που έρχονται, αλλά και για την αισιοδοξία που καλλιεργείται, καθώς και για τις προοπτικές που ανοίγονται για την επιχειρηματικότητα. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αναφέρθηκε στον κεντρικό ευρωπαϊκό σχεδιασμό και στο ρόλο της Ελλάδας ως στρατηγικού κόμβου για την αυτονομία της Ευρώπης. Ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας στο αναπτυξιακό αποτύπωμα της πατρίδας μας και υπογράμμισε τα κίνητρα που προσφέρει η Πολιτεία για την περαιτέρω στήριξη και την αναβάθμισή του. Με τις τοποθετήσεις τους, και οι τρεις πολιτικοί απέδειξαν ότι η χώρα μας μπορεί και έχει ευκαιρίες ανάπτυξης, αρκεί να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα τις επερχόμενες καταστάσεις.

Από τον ακαδημαϊκό και τον επιστημονικό κόσμο αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των keynote speaker κ. Γιώργου Δουκίδη (καθηγητής στο ΟΠΑ και επιστημονικός σύμβουλος στο ΙΕΛΚΑ) και κ. Μαρίας Νεγρεπόντη – Δελιβάνη (πρώην πρύτανης και καθηγήτρια Οικονομικών στο ΠΑ.ΜΑΚ., πρόεδρος του Ιδρύματος Δημήτρη και Μαρίας Δελιβάνη). Ο κ. Δουκίδης ανέλυσε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για το ελληνικό λιανεμπόριο, δίνοντας τροφή για διάλογο και γόνιμο προβληματισμό στο αμέσως επόμενο πάνελ, όπου συμμετείχαν στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων. Η κ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη, αναλύοντας μέσα από μια άλλη σκοπιά το ελληνικό και το παγκόσμιο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι, με κεντρικό θέμα «Η χώρα μας ανάμεσα στις συμπληγάδες της νέας διεθνούς οικονομικής τάξης», έδωσε μια ομιλία η οποία συζητήθηκε και θα συζητείται για πολύ καιρό ακόμα.

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν επίσης οι εισηγήσεις καταξιωμένων ακαδημαϊκών και επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, από τον ELA, από το ΕΜΠ, από το ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ, από το ICCS, από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και οι τοποθετήσεις εκπροσώπων των φορέων και ανώτατων στελεχών κορυφαίων επιχειρήσεων.

Η απονομή των βραβείων της «Τεχνοεκδοτική / T-Press»
Με την εμπειρία 22 χρόνων στο χώρο της εφοδιαστικής αλυσίδας και των μεταφορών, μέσα από τα περιοδικά της «Logistics & Management» και «Car & Truck», και με σκοπό να σηματοδοτήσει αυτό το μακρύ ταξίδι με μια συμβολική χειρονομία αναγνώρισης της άριστης συνεργασίας, μετά το πέρας του συνεδρίου η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» απένειμε βραβεία τιμής ένεκεν στους θεσμικούς φορείς του κλάδου ΟΦΑΕ, ΠΕΕΔ, ΕΕL, ΕΕL.ΒΕ, ΕΕΒΨ&L, ILME, Ε.Ε.ΣΥ.Μ., ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ., ΣΒΠΕ και ΣΥΝΔ.Δ.Ε.&L.

navigatingthefuture award

Ακολούθησε η απονομή Exceptional Contributional Awards σε πρόσωπα που διακρίθηκαν για την προσφορά τους στην ανάπτυξη των Logistics και της εθνικής οικονομίας. Συγκεκριμένα, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» βράβευσε τους κ.κ. Γιάννη Μανιάτη (καθηγητής ΠΑ.ΠΕΙ., πρ. υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής) Κωστή Χατζηδάκη (υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αντιπρόεδρος ΝΔ), Βασίλη Κορκίδη (πρόεδρος ΕΒΕΠ),  Γιάννη Γεωργιάδη (πρώτος πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Logistics, επίτιμος πρόεδρος), Νίκο Παπαθανάση (αν.  υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων), Ευάγγελο Αγγελετόπουλο (ιδρυτής Ελληνικής Εταιρείας Logistics, επίτιμος πρόεδρος), Στέργιο Πιτσιόρλα (πρώην αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων), Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη (πρώην πρύτανης, καθηγήτρια οικονομικών στο ΠΑ.ΜΑΚ., πρόεδρος του Ιδρύματος ∆ημήτρη και Μαρίας ∆ελιβάνη), Γιώργο Δουκίδη (καθηγητής Ο.Π.Α., επιστημονικός σύμβουλος ΙΕΛΚΑ) και Σταμάτη Ανδριανόπουλο (Executive Consultant PLANNING Α.Ε.). Τέλος, η «Τεχνοεκδοτική / T-Press» απένειμε Exceptional Contributional Award στον κ. Νίκο Ροδόπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Online Data, πρώην πρόεδρο της ΕΕL, επιστημονικό σύμβουλο του συνεδρίου «Navigating the Future» και σύμβουλο έκδοσης του περιοδικού «Logistics & Management».

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!