Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TRADEMARKS & PATENTS LAW FORUM

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TRADEMARKS & PATENTS LAW FORUM

9 Ιουνίου 2022

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το TRADEMARKS & PATENTS LAW FORUMStrategies for the Digital Age, που διοργάνωσε η CLEON Conferences & Communications την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022 στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα. Το συνέδριο συντόνισε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος, Αντώνης Παπαγιαννίδης.

Το συνέδριο παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετέχοντες με φυσική παρουσία αλλά και διαδικτυακά. Τα εμπορικά σήματα και οι ευρεσιτεχνίες αποτελούν σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για κάθε επιχείρηση ή οργανισμό. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν από κορυφαίους νομικούς ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι νεότερες εξελίξεις στον χώρο αυτό καθώς και η επιρροή και αλληλοεπίδραση με τις νέες, ψηφιακές  τεχνολογίες.

Η 1η ενότητα είχε θέμα: «Οι πρόσφατες εξελίξεις στη διανοητική ιδιοκτησία στην Ελλάδα & την ΕΕ: Ο ν. 4679/2020 και τ ο Νέο Πλαίσιο για την προστασία των εμπορικών σημάτων (και τα μη παραδοσιακά σήματα – Υπόθεση Tecnica Group vs. EUIPO, T 483/20).»

Η Παναγιώτα Γεωργοπούλου, Δικηγόρος-Νομικός του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων- Τμήμα Σημάτων, αποσπασμένη στα Τμήματα Προσφυγών του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) παρουσίασε τα είδη σημάτων κατά τη νέα Οδηγία (ΕΕ) 2015/243 και το ν.4679/2020, με έμφαση κυρίως στις μη παραδοσιακές μορφές σημάτων που μπορούν πλέον να καταθέτουν οι επιχειρήσεις, λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης και ταυτόχρονα επισημάνθηκαν θέματα που απασχόλησαν τη νομολογία των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων επί των εν λόγω σημάτων.

Η 2η ενότητα, κάλυψε την σημασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας για τις  μικρομεσαίες & start-up επιχειρήσεις και συγκεκριμένα την παρακάτω θεματολογία :

  • Η κατοχύρωση της τεχνολογίας & του κώδικα για τις τεχνολογικές επιχειρήσεις
  • Η προστασία των εφευρέσεων/ ευρεσιτεχνίας στο εξωτερικό
  • Case study από Start-up

Η Αναπλ. Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ και Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης και Δικηγόρος, Κατερίνα Μαργέλλου, παρουσίασε το προφίλ του ΟΒΙ και τη χρηματοδότηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Β.Ι) με κουπόνια (vouchers).

Όπως ανέφερε ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, λειτουργεί βάσει του Ν. 1733/87 και είναι αυτοχρηματοδοτούμενος τεχνολογικός φορέας (Ν. 4605/2019), εποπτευόταν από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Σκοπός του είναι η συμβολή στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας. Ο ΟΒΙ διαθέτει σύστημα διαχείρισης ποιότητας καθώς έχει πιστοποιηθεί από εγκεκριμένους εξωτερικούς φορείς με τις ακόλουθες πιστοποιήσεις: ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015 και ΕΛΟΤ 1429.

Η 3η ενότητα έθιξε την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο και στο ηλεκτρονικό εμπόριο με θεματολογία όπως:

  • Την προστασία ψηφιακού περιεχομένου & social media (influencers-brands & σήματα),
  • την εφαρμογή της τεχνολογίας Blockchain στην προστασία της ΒΙ,
  • την καταπολέμηση Online Απομιμήσεων και
  • τον ρόλο των ενδιάμεσων παρόχων

Η ευκολία πρόσβασης σε περιεχόμενο και υπηρεσίες έχει επιφέρει αλλαγές στην προστασία των brands και στην παραβίαση της ΒΙ τους. Είναι δεδομένο ότι οι απομιμήσεις αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό στο διαδίκτυο, αλλά προς τα πού κινούνται τα πράγματα και πώς αυτό θα επηρεάσει τη στρατηγικής προστασίας της ΒΙ;

Ο Γιάννης Μαστροκώστας, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.», αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό της Παπαστράτος για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, καθώς επίσης στη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και ιδίως των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για την έρευνα και ανάπτυξη των νέων καινοτόμων προϊόντων. Η Philip Morris International συμπεριλαμβάνεται από το 2014 στους top 100 καταθέτες αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας ενώ έχει επενδύσει περισσότερα από 9 δισεκ. δολάρια για την Έρευνα & Ανάπτυξη καθώς και την επιστημονική τεκμηρίωση των νέων καινοτόμων προϊόντων. Μέχρι τα τέλη του 2021, η Philip Morris International είχε κατοχυρώσει περισσότερα από 1.700 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα πέντε μεγαλύτερα γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο.

Η CLEON Conferences & Communications διοργάνωσε το TRADEMARKS & PATENTS LAW FORUM – Strategies for the Digital Age, υπό την Αιγίδα  της ELONTech, της ESIMET και του Homo Digitalis

Gold Sponsor: ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Β.Ε.Σ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!