Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Electric + Micro Mobility Forum

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Electric + Micro Mobility Forum

19 Ιουνίου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 4ου Electric + Micro Mobility Forum, του μοναδικού συνεδρίου για την ηλεκτροκίνηση και τη μικροκινητικότητα, το οποίο διεξήχθη για 4η συναπτό έτος, στις 7 Ιουνίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

Με τη συμμετοχή 26 ομιλητών, 23 εταιριών και πάνω από 150 στελεχών της αγοράς, το συνέδριο για ακόμα μια χρονιά πέτυχε στο να συνεχίζει τον δημόσιο διάλογο γύρω από τις νέες τεχνολογίες στις Μεταφορές αλλά και να θίξει σημαντικά ζητήματα που άπτονται του κλάδου της ηλεκτροκίνησης και της κινητικότητας εν γένει.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, στον προαύλιο χώρο του εκθεσιακού βρέθηκαν πολλά και διαφορετικά ηλεκτρικά οχήματα, από επιβατικά EVs και microcars μέχρι ηλεκτρικά σκούτερ και ηλεκτρικά πατίνια, για τα οποία οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αλλά και να τα δουν από κοντά.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών, κ.Γιάννης Ξιφαράς και ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ.Ευθύμιος Μπακογιάννης. Χαιρετισμό απηύθηναν επίσης ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Ναύαρχος Λ.Σ., κ.Κωνσταντίνος Γκώνιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων κ.Θανάσης Τσιάνος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μοτοσυκλετών Ελλάδος, κ. Ευάγγελος Σπανός.

electro miscro2024

Στην 1η ενότητα του συνεδρίου αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν προτάσεις από το χώρο της μικροκινητικότητας, του shared mobility και του Mobility as a Service, αλλά και τονίστηκαν ζητήματα οδικής ασφάλειας με ελάφρά ηλεκτρικά μέσα.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε το πρώτο roundtable επί ελληνικού εδάφος με θέμα το ρυθμιστικό πλαίσιο γύρω από τους κοινόχρηστους στόλους οχημάτων και τη λειτουργία των παρόχων διαμοιραζόμενης κινητικότητας.

Στην 2η ενότητα δήλωσαν το «παρών» οι σημαντικότεροι πάροχοι ενέργειας και φόρτισης αλλά και προμηθευτές/διανομείς λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ ακολούθησε roundtable με θέμα το ελληνικό δίκτυο φόρτισης EVs.

Στην 3η ενότητα παρουσιάστηκαν νέα ηλεκτρικά οχήματα στην ελληνική αγορά, λύσεις από τον τομέα των πληρωμών, λύσεις πυρόσβεσης για μπαταρίες Ιόντων Λιθίου, ενώ συζητήθηκε το ζήτημα των εκτιμήσεων ζημιών και ασφάλισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Μέγας χορηγός του συνεδρίου ήταν η BSpot Mobility.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από το συνέδριο εδώ

Δείτε το video των ομιλιών και των roundtables εδώ

Δείτε τους χορηγούς του συνεδρίου εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!