Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Ετήσιο Συνέδριο των Major Cities of Europe 2023 στο Prato της Ιταλίας

Ετήσιο Συνέδριο των Major Cities of Europe 2023 στο Prato της Ιταλίας

11 Οκτωβρίου 2023

Μετά τα δυο επιτυχημένα ετήσια συνέδρια των Major Cities of Europe στη Λάρισα το 2021 και το 2022, και τις προηγούμενες χρονιές στη Βενετία, τη Λειψία, το Ζάγκρεμπ, το Αμβούργο και σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ο σύνδεσμος Major Cities of Europe και ο Δήμος του Πράτο ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του φετινού Διεθνούς Συνεδρίου 2023 στο Πράτο, της Ιταλίας, στο «Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Luigi Pecci»., από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου 2023 με την υποστήριξη της Περιφέρειας της Τοσκάνης και του Confservizi Cispel Toscana. Τη διοργάνωση επιμελείται η Alpha Marketing.  

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι συμβολικός,  «Ένας αργαλειός με θέα - Υφαίνοντας το ψηφιακό μέλλον των κοινοτήτων, των πόλεων και των περιφερειών» και αποτελεί ταυτόχρονα και παρακίνηση για τη διασύνδεση της θεματολογίας που αφορά στον ολοκληρωμένο ψηφιακό μετασχηματισμό της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης.

Ο σκοπός του συνεδρίου

Σκοπός του συνεδρίου είναι να διερευνηθούν και να συζητηθούν ο αντίκτυπος της ψηφιοποίησης και της κλιματικής μετάβασης στην τοπική δημόσια διοίκηση, καθώς και η επίδραση των αναδυόμενων τεχνολογιών για την ανάπτυξη δημόσιων υπηρεσιών, για την φυσική και την ηλεκτρονική ασφάλεια, για πολιτικές και έργα διαχείρισης της κλιματικής κρίσης και για την ανάπτυξη των απαιτούμενων νέων δεξιοτήτων.

Το Συνέδριο δεν αφορά μόνο την ανασκόπηση των βέλτιστων πρακτικών, αλλά κυρίως την ανταλλαγή πληροφοριών, τη συζήτηση και την αμφισβήτηση. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε συμμετέχοντα να εμπλουτίσει τις γνώσεις, να αναπτύξει νέες συνεργασίες, να εμπνευστεί νέες ιδέες και να συμβάλλει στην ανταλλαγή εμπειριών σχετικά με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Οι συμμετέχοντες

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό σε όλους, όσοι ενδιαφέρονται να μοιραστούν ιδέες, στρατηγικές, έργα και εμπειρίες στη χρήση τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των τοπικών δημόσιων διοικήσεων, των πόλεων και των περιφερειών.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στη σημασία και το ρόλο των τεχνολογιών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- οι ψηφιακοί μετασχηματισμοί που καθοδηγούνται από τις προκλήσεις για την ψηφιοποίηση της Ευρώπης

- ο ρόλος των τεχνολογιών στη διαχείριση της αλλαγής του κλίματος

- ο αντίκτυπος των νέων αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη

- η διαχείριση δεδομένων και η οπτικοποίηση τους - ψηφιακά δίδυμα

- η προστασία των πολιτών, των υποδομών και των δημόσιων υπηρεσιών: ασφάλεια, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ψηφιακή ταυτότητα

- η εξέλιξη του ρόλου των περιφερειών και των περιφερειακών ψηφιακών υπηρεσιών

- το μέλλον των ρόλων και της οργάνωσης των κέντρων πληροφορικής για την υποστήριξη των αναδυόμενων τεχνολογιών

- οι νέες ψηφιακές δεξιότητες, τα νέα επαγγελματικά και διευθυντικά προφίλ

Οι ομιλητές:

Συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από πόλεις, περιφέρειες, ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό Διοικητικών Οργανισμών.

Το πρόγραμμα, ο τρόπος ηλεκτρονικής εγγραφής και λοιπές πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του συνεδρίου https://www.majorcities.eu/conferences/2023-prato/.

Η γλώσσα του συνεδρίου είναι τα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ιταλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mπορείτε να εγγραφείτε και να σημειώσετε την ημερομηνία στη ατζέντα σας!

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!