Αναζήτηση

Image
Image

Νέα Συνεδρίων

14th Pharma & Health Conference: Η Υγεία στο επίκεντρο αλλαγών

14th Pharma & Health Conference: Η Υγεία στο επίκεντρο αλλαγών

18 Ιουλίου 2023

Αέρας ανανέωσης έρχεται στο ΕΣΥ, το οποίο έχει χρόνια να εκσυγχρονιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες ασθενών και της εποχής του, όπως αναδείχθηκε στο 14th Pharma & Health Conference με τίτλο «Η Υγεία στο επίκεντρο αλλαγών».

Όραμα της κυβέρνησης είναι ένα πιο ευέλικτο και νοικοκυρεμένο σύστημα με προγραμματισμό και εκ προτέρων σχεδιασμό για την κάλυψη αναγκών αλλά και την εφαρμογή νέων μοντέλων φροντίδας.

Σε αυτήν την κατεύθυνση δρομολογούνται μέτρα καταμέτρησης δεδομένων και διευκόλυνση της χρηματοδότησης των δομών, καθώς σε αναμονή είναι η Υπουργική Απόφαση για την ένταξη όλων των νοσοκομείων της χώρας στο σύστημα DRG. Ακόμη, προχωρά η κεντρικοποίηση της παραγγελιοληψίας, ενώ στο ίδιο πνεύμα της μέτρησης, της διαφάνειας και της τακτοποίησης έχει προχωρήσει και το μέτρο της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Επίσης, αλλάζει η χρηματοδότηση νοσοκομείων με πλειοψηφία των πόρων να προέρχονται από τον ΕΟΠΥΥ. Προσαρμοσμένους δείκτες μέτρησης στην Ελληνική πραγματικότητα θα επιχειρήσει να εφαρμόσει ο ΟΔΙΠΥ στα νοσοκομεία, ενώ αλλαγές χρειάζονται και για τη βελτίωση του μισθολογίου στο ΕΣΥ προσφέροντας κίνητρα και επιβραβεύοντας αυτούς που προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες.

Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του φαρμάκου, εκφράστηκε έντονα η δυσανασχέτηση του φαρμακευτικού κλάδου για τα δυσθεώρητα βάρη από τις επιστροφές και ζητήθηκε η απομείωση της πίεσης που λειτουργεί ως τροχοπέδη για τη λειτουργία και την ανάπτυξη του κλάδου.

Σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην ολοκλήρωση του Προγράμματος του Προσωπικού Γιατρού. Η Αναπληρώτρια Υπουργός, η Ειρήνη Αγαπηδάκη ανακοίνωσε τη σύνδεση της ΠΦΥ με την Πρόληψη στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας, αλλά και τη δημιουργία ευρύτερα ενός αρραγούς μετώπου της ΠΦΥ με ένα ενιαίο δίκτυο όλων των μονάδων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το περιοδικό Pharma & Health Business και το portal virus.com.gr. Η συμμετοχή στo συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στo ξενοδοχείο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!