Αναζήτηση

Image

Η έκθεση τελείωσε, και τώρα;

Η έκθεση τελείωσε, και τώρα;

18 Ιανουαρίου 2023

Τυπικά η συµµετοχή σε µια έκθεση ολοκληρώνεται από τη στιγµή που θα εκπνεύσει η ηµεροµηνία και η ώρα που ορίστηκε από τον Οργανωτή. Για το προσωπικό του σταντ ωστόσο αυτή συνεχίζεται ακόµα µε µια σειρά εργασίες, όπως:

η διεκπεραίωση οικονοµικών και άλλων εκκρεµοτήτων,

η επανασυσκευασία και παράδοση στη µεταφορική εταιρεία εκθεµάτων και λοιπών στοιχείων προβολής-διακόσµησης για επιστροφή

η αποξήλωση και η αποµάκρυνση του σταντ (στην περίπτωση που η υποχρέωση βαρύνει τον εκθέτη και όχι τον κατασκευαστή) κ.ά.

kanonas

Με τις παραπάνω εργασίες ολοκληρώνεται το Εκθεσιακό Στάδιο και αρχίζει το Μετα-εκθεσιακό, δηλ. η φάση του Αποτελέσµατος, το οποίο διαρκεί περίπου έξι (6) µήνες και περιλαµβάνει τις παρακάτω εργασίες:

α) επιµέλεια των επαφών που πραγµατοποιήθηκαν

β) έλεγχο του αποτελέσµατος/αξιολόγηση επισκεπτών

γ) σύνταξη της έκθεσης απολογισµού

Από αυτές, άµεσης προτεραιότητας είναι η επιµέλεια των επαφών. Ακολουθούν ο έλεγχος του αποτελέσµατος, δηλαδή η διαπίστωση του βαθµού προσέγγισης των στόχων και η έκθεση απολογισµού, ενέργειες ιδιαίτερα χρήσιµες για «αποτίµηση» των επιτευγµάτων, αλλά και αποφυγή λαθών και παραλείψεων στο µέλλον.

Με δεδοµένο ότι οι διευθύνσεις που συγκεντρώσατε στο σταντ βρίσκονται συνήθως και στα χέρια ανταγωνιστών σας, εύκολα συνειδητοποιείται η ταχύτητα µε την οποία πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση στα συµφωνηθέντα, όπως είναι:

η υλοποίηση των παραγγελιών που κλείστηκαν

η άµεση αποστολή των συµπληρωµατικών στοιχείων-πληροφοριών, δειγµάτων κ.λπ. που ζητήθηκαν

η «αποθήκευση» των διευθύνσεων που συγκεντρώθηκαν, αφού το περιουσιακό αυτό στοιχείο σας έχει κοστίσει αρκετά και πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί µελλοντικά.

Η τήρηση των δεσµεύσεων που αναλάβατε στο σταντ µε την απαιτούµενη συνέπεια και η αποστολή ευχαριστήριας επιστολής σ’ αυτούς που σας επισκέφτηκαν, εκφράζει την κουλτούρα της επιχείρησής σας και αποτελεί προϋπόθεση για τη δηµιουργία βιώσιµων επιχειρηµατικών σχέσεων στο µέλλον.

Πολλοί εκθέτες, ωστόσο, εξαντλούν το Μετα-εκθεσιακό στάδιο µόνο µε την φροντίδα των επαφών που πραγµατοποίησαν και µάλιστα όχι πάντοτε µε τον καλύτερο ως προς το χρόνο τρόπο. Αυτοί δυστυχώς είναι καταδικασµένοι να επαναλαµβάνουν τα ίδια λάθη σε κάθε τους συµµετοχή.

Aπό το βιβλίο «Εμπορικές Εκθέσεις, ο δρόμος για την επιτυχία» Εκδόσεις ΣXHMA & XPΩMA.

Ο κ. Κριτσωτάκις είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στο Marketing Εξαγωγών και την επικοινωνία. Επίσης, είναι πρώην Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!