Αναζήτηση

Image

Γραφιστικά στοιχεία και Οπτικοακουστικά μέσα σε εκθεσιακό στάντ - Γιάννης Κριτσωτάκις

Γραφιστικά στοιχεία και Οπτικοακουστικά μέσα σε εκθεσιακό στάντ - Γιάννης Κριτσωτάκις

1 Ιουνίου 2022

Με τον όρο γραφιστικά/εικαστικά εννοούµε τα κάθε είδους στοιχεία (σύµβολα, γραφήµατα, φωτογραφικό υλικό, slides, τεχνικές περιγραφές, ηλεκτρονικά στοιχεία κ.ά.) που χρησιµοποιούνται στο σταντ και στοχεύουν στην «οπτικοποίηση» της συνολικής προσφοράς του εκθέτη.

Τα στοιχεία αυτά πρέπει να συνδέονται άµεσα µε το επιχειρηµατικό ντιζάϊν (Corporate Design), δηλ. τα σήµατα, τη γραφή, τα χρώµατα και την εικόνα του εκθέτη.

Τα γραφιστικά/εικαστικά στοιχεία διακρίνονται σε:

➢ Στοιχεία αναγνώρισης

➢ Στοιχεία εσωτερικού προσανατολισµού και

➢ Στοιχεία σπουδής της προσφοράς

Όσον αφορά δε την αποτελεσµατικότητά τους, αυτή εξαρτάται από:

Την αισθητική τους Την προσαρµογή στο πνεύµα της έκθεσης Την εναρµόνισή τους µε τη διαφηµιστική φιλοσοφία της επιχείρησης Την εσωτερική διαρρύθµιση του σταντ Το φωτισµό τους Την ποιότητά τους Το ύψος και Την απόσταση για στοιχεία που προορίζονται να «µελετηθούν».

Έτσι, από απόσταση 1,30 µέχρι 2 µέτρα συνιστώνται τα µεγέθη: Υπέρτιτλος = µέχρι 80 mm σε ύψος 1,70-2,50 µέτρα Υπότιτλος = 20 mm σε ύψος 1,40-1,70 µέτρα Κείµενο = 10-20 mm σε ύψος 0,80-1,40 µέτρα.

Σηµειώνεται ότι, ανάλογα µε την απόσταση που επιδιώκετε να διαβαστεί το µήνυµα, πρέπει να είναι και το µέγεθος των στοιχείων που θα χρησιµοποιηθούν ως εξής:

pinakasapostasis

Η εικαστική παρέµβαση, χωρίς αµφιβολία, δίνει ζωντάνια στο σταντ και κατευθύνει την προσοχή των επισκεπτών, γι’ αυτό και η επιλογή των στοιχείων πρέπει να γίνεται ανάλογα µε τις ανάγκες των εκθεµάτων και την απαιτητικότητα των επισκεπτών.

kanonasoptikamesa

Το εικαστικό στοιχείο στο σταντ είναι για να πληροφορεί και όχι µόνο για να εντυπωσιάζει.

Όσον αφορά στα ακουστικά µηνύµατα που στοχεύουν στην πληροφόρηση ή και στη δηµιουργία ευχάριστης ατµόσφαιρας (Musical effects), αυτά είναι αποδεκτά µε την προϋπόθεση ότι είναι ποιοτικά αναβαθµισµένα, διακριτικά ως προς την ένταση και δεν εµποδίζουν τα σηµεία που γίνονται διαπραγµατεύσεις.

Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις

Aπό το βιβλίο «Εμπορικές Εκθέσεις, ο δρόμος για την επιτυχία» Εκδόσεις ΣXHMA & XPΩMA.

Ο κ. Κριτσωτάκις είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στο Marketing Εξαγωγών και την επικοινωνία. Επίσης, είναι πρώην Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!