Αναζήτηση

Image

Επιλογή συμμετοχής σε έκθεση με εθνικό περίπτερο ή αυτόνομα; - Γιάννης Κριτσωτάκης

Επιλογή συμμετοχής σε έκθεση με εθνικό περίπτερο ή αυτόνομα; - Γιάννης Κριτσωτάκης

5 Απριλίου 2023

Bασικό στοιχείο αυτής της στήλης αποτελεί «ο διάλογος µε έναν εκθέτη» που θα βλέπουμε από εδώ και στο εξής, όπου µέσα από ερωτήσεις δίνεται απάντηση στα πιο καυτά θέµατα που απασχολούν τους νέους, αλλά και πολλούς έµπειρους ακόµα εκθέτες.

 ∙ Μετά από έρευνα μου σκέπτομαι να λάβω μέρος σε μια έκθεση, η οποία φαίνεται να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μου, την οποία όμως δεν έχω δει ποτέ με τα μάτια μου. Να το αποφασίσω;

Και αν ακόμα δεχθώ ότι έχεις την ευχέρεια να εξασφαλίσεις κατάλληλο χώρο, η απόφασή σου εμπεριέχει πολλούς κινδύνους που σχετίζονται με τον χαρακτήρα της έκθεσης και την «συμπεριφορά» των ανταγωνιστών-εκθετών. Ο χρυσός κανόνας λέει: Πριν λάβουμε μέρος σε μια έκθεση ως εκθέτες πρέπει πρώτα να την επισκεφτούμε ως επισκέπτες. Όποιος παραβιάσει τον παραπάνω κανόνα εκτίθεται σε κινδύνους.

 ∙ Βρίσκομαι αντιμέτωπος με το δίλημμα να επιλέξω μεταξύ ενός εθνικού περιπτέρου και μιας αυτόνομης συμμετοχής. Τι με συμφέρει καλύτερα;

Αν δεχθώ ότι διαθέτεις τους οικονομικούς πόρους, την οργανωτική ικανότητα και την ευχέρεια εξασφάλισης κατάλληλου χώρου, σίγουρα η ανεξάρτητη συμμετοχή έχει πολλά πλεονεκτήματα.
Υπάρχουν, ωστόσο, περιπτώσεις που η εκτός εθνικού περιπτέρου συμμετοχή θυμίζει τη γνωστή ρήση «έξω από το μαντρί σε τρώει ο λύκος».

Είναι επίσης προφανές, ότι η συμμετοχή σου σε εθνικό περίπτερο υπόκειται σε συγκεκριμένους περιορισμούς, όπως είναι η θέση του στην κατάλληλη αίθουσα, το ποιοτικό του επίπεδο από πλευράς κατασκευής, το μέγεθος του σταντ σου εντός του περιπτέρου κ.ά. τα οποία πρέπει να συνεκτιμηθούν.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που η ανεξάρτητη συμμετοχή π.χ. σε μια νέα και δύσκολη αγορά μπορεί να αποβεί καταστροφική.

Κατόπιν αυτών η απόφαση σου κρίνεται κατά περίπτωση, αφού μάλιστα ληφθεί υπόψη και η συμπεριφορά των ανταγωνιστών σου, ντόπιων και ξένων.

Aπό το βιβλίο «Εμπορικές Εκθέσεις, ο δρόμος για την επιτυχία» Εκδόσεις ΣXHMA & XPΩMA.

Ο κ. Κριτσωτάκις είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στο Marketing Εξαγωγών και την επικοινωνία. Επίσης, είναι πρώην Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!