Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακό στάδιο, η φάση της λειτουργίας - Γιάννης Κριτσωτάκις

Εκθεσιακό στάδιο, η φάση της λειτουργίας - Γιάννης Κριτσωτάκις

13 Ιουλίου 2022

Το Εκθεσιακό Στάδιο συµπίπτει χρονικά µε τη Φάση της Λειτουργίας, η οποία διαρκεί από 3-5 ηµέρες, ανάλογα µε την έκθεση (Exhibition dates).

Σε αυτό το διάστηµα ο εκθέτης καλείται να εκµεταλλευτεί όλα τα µέσα που του παρέχονται, προκειµένου να υλοποιήσει κατά τον καλύτερο τρόπο τους γενικούς και τους ειδικούς στόχους της συµµετοχής του.

Με δεδοµένο ότι τα προβλήµατα που άπτονται της οργάνωσης µπορούν σχετικά εύκολα να αντιµετωπιστούν µε την κατάλληλη επιλογή εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών, η «αχίλλειος πτέρνα» κάθε συµµετοχής εστιάζεται στην επικοινωνία µε τους επισκέπτες.

Η καλή προετοιµασία σίγουρα αποτελεί προϋπόθεση για την επιτυχία της συµµετοχής, δεν αποτελεί όµως αυτοσκοπό. Αυτό που τελικά κρίνει το αποτέλεσµα είναι η ποσότητα και η ποιότητα των επαφών που πραγµατοποιήθηκαν, καθώς και των πληροφοριών που τελικά συγκεντρώθηκαν.

Οι επισκέπτες, δηλαδή οι τελικοί αποδέκτες των µηνυµάτων σας γνωρίζουν σε βάθος το εκθεσιακό γίγνεσθαι, γι’ αυτό και απορρίπτουν χωρίς ενδοιασµό τα σταντ, των οποίων η προσφορά και η συµπεριφορά του προσωπικού είναι κατώτερη των προσδοκιών τους.

exhibitionstand

Ακριβώς γι’ αυτό, όπως θα δούμε και στη συνέχια θα γίνει ανάλυση της προσωπικότητας του εµπορικού επισκέπτη και των λόγων που τον οδηγούν στις Εκθέσεις, «φωτογραφίζεται» το ιδιόµορφο περιβάλλον των εκθέσεων και αναπτύσσεται ο τρόπος επαφής µε τους επισκέπτες, βασισµένος στη συνέργια της λεκτικής και της εξωλεκτικής (γλώσσα του σώµατος) επικοινωνίας.

Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκις

Aπό το βιβλίο «Εμπορικές Εκθέσεις, ο δρόμος για την επιτυχία» Εκδόσεις ΣXHMA & XPΩMA.

Ο κ. Κριτσωτάκις είναι Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Βιέννης με εξειδίκευση στο Marketing Εξαγωγών και την επικοινωνία. Επίσης, είναι πρώην Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εξαγωγών και Καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης. Διαθέτει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων και ένα πλούσιο συγγραφικό έργο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!