Κ. Ποζρικίδης: Η ΔΕΘ είναι και ανάπτυξη και οικονομία και τουρισμός

Κ. Ποζρικίδης: Η ΔΕΘ είναι και ανάπτυξη και οικονομία και τουρισμός

8 Φεβρουαρίου 2021

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι και ανάπτυξη και οικονομία και τουρισμός» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, στο 4ο αναπτυξιακό συνέδριο Θεσσαλονίκης.

Επεσήμανε, ότι θα αποτελεί «τοπόσημο» για την πόλη, μετά την ανάπλαση του, το νέο εκθεσιακού κέντρο της ΔΕΘ και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και την ομαλοποίηση της οικονομίας, η εταιρία θα επανέλθει δυναμικά, αξιοποιώντας τα κατάλληλα «εργαλεία», για να διεκδικήσει «μια θέση στην παγκόσμια αγορά».

Ο κ. Ποζρικίδης σημείωσε ότι ο εκθεσιακός κλάδος «υπέφερε περισσότερο από κάθε άλλο» κλάδο, τονίζοντας ότι από πέρυσι το Μάρτιο έχουν απαγορευτεί οι εκθεσιακές δραστηριότητες, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τόνισε, δε, ότι η Παγκόσμια ένωση Εκθέσεων σε συνεργασία με το LSE, υπολόγισε ότι παγκοσμίως έχουν χαθεί περίπου εκατόν εξήντα δισεκατομμύρια, από εκθέσεις και δευτερογενείς συνεργασίες και δραστηριότητες και συνέχισε: «Εκ των οποίων, υπολογίζεται ότι πάνω από πενήντα πέντε δισ. έχουν χαθεί μόνο στη Ευρώπη. Και αυτό σημαίνει ότι έχουν χαθεί πάνω δύο εκατομμύρια δουλειές παγκοσμίως, είτε full time, είτε part time, από τις εκθέσεις».

Ο κ. Ποζρικίδης πρόσθεσε ότι έχει υπολογιστεί ότι παγκοσμίως «έχουν χαθεί συμβόλαια την περασμένη χρονιά αξίας περίπου διακοσίων εξήντα δισεκατομμυρίων» και τόνισε ότι υπάρχει η ελπίδα με την πρόοδο των εμβολιασμών και την ύφεση της πανδημίας να επανέλθει η κανονικότητα και στον εκθεσιακό κλάδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo αναφέρθηκε και στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο φορέας, την περίοδο της πανδημίας, με τη φιλοξενία είτε δομών βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες, αιμοδοσίες νοσοκομείων, το σχέδιο για το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που θα φιλοξενηθεί στους χώρους της ΔΕΘ, κ.α.

Παρουσίασε επίσης και το σχέδιο για την ανάπλαση της ΔΕΘ και τις λεπτομέρειες για την κάλυψη, τη χρηματοδότηση, τους νέους χώρους, κ.α. «Είκοσι χρόνια συζητάμε πώς θα κάνουμε την ανάπλαση» τόνισε ο κ. Ποζρικίδης, αναφερόμενος σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης και σε όλα τα εναλλακτικά σχέδια που κατά καιρούς τέθηκαν στο τραπέζι για μετεγκατάσταση, για αναβάθμιση, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων και παλαιότερη τεχνοκρατική μελέτη που έδειξε ότι «το μόνο βιώσιμο σενάριο ήταν αυτό της ανάπλασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης». Σημείωσε ότι για το θέμα έλαβαν θέση στο παρελθόν θέση, όλοι οι φορείς, ή εγγράφως, ή προφορικά, στη φάση της διαβούλευσης.

Δείτε περισσότερα στο www.makthes.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email