Ενδεχόμενη "επέκταση" της ΔΕΘ Helexpo στη Μεγαλόπολη και στη Λαμία

Ενδεχόμενη "επέκταση" της ΔΕΘ Helexpo στη Μεγαλόπολη και στη Λαμία

4 Ιουνίου 2021

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τιμώμενης στην φετινή Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε αντικείμενο τηλεδιάσκεψης, που ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε την Τρίτη 1η Ιουνίου, με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε. Αναστάσιο Τζήκα και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Αλέξη Τσαξιρλή.

Οπως τονίστηκε, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει δύο περίπτερα στην φετινή ΔΕΘ, ένα στην είσοδο της έκθεσης που θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο 1821 και ένα δεύτερο στον εμπορικό χώρο της έκθεσης, στο οποίο θα παρουσιάζονται προϊόντα της Πελοποννήσου. Οσον αφορά τα προϊόντα που θα εκτεθούν στο δεύτερο περίπτερο, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι θα ακολουθήσει σύντομα συνδιάσκεψη με τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξουν σχετικές αποφάσεις.

"Αντένα" στη Μεγαλόπολη

Στην τηλεδιάσκεψη, εξ άλλου, ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας και τα στελέχη της ΔΕΘ Helexpo συζήτησαν κατ’ αρχήν το θέμα αξιοποίησης κατάλληλου χώρου στο υπό δημιουργία Βιομηχανικό Πάρκο στη Μεγαλόπολη, στον οποίο θα γίνεται διοργάνωση θεματικών εκθέσεων και προβολή πελοποννησιακών προϊόντων, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Από την πλευρά της ΔΕΘ Helexpo εκφράστηκε η σκέψη ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να λειτουργήσει η Μεγαλόπολη ως “αντένα” της ΔΕΘ στη νότια Ελλάδα, ενώ μια δεύτερη θα είναι στη Λαμία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email