Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά Νέα

Πάνω από 60.000 επισκέπτες και μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη HORECA 2023

Πάνω από 60.000 επισκέπτες και μεγάλη εμπορική επιτυχία για τη HORECA 2023

21 Φεβρουαρίου 2023

Η HORECA 2023, με μια απίστευτα μεγάλη επισκεψιμότητα ποιοτικού επαγγελματικού κοινού, συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες και απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί την κορυφαία έκθεση στην Ελλάδα και σημείο αναφοράς και έμπνευσης για τους κλάδους του τουρισμού και της μαζικής εστίασης. Το μεγαλύτερο και πιο επιδραστικό εκθεσιακό event στην χώρα μας υποδέχτηκε 60.735 επαγγελματίες από τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας και επιβεβαίωσε ότι μπορεί αποδεδειγμένα να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών. Η τεράστια δυναμική και επίδραση που έχει η έκθεση στους δύο αυτούς καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συμβολή της στην ανάπτυξη τους επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο ακόμα περισσότερο.

analisiepiskeptonHoreca

Λαμπερά εγκαίνια σε κλίμα αισιοδοξίας

Παρουσία σημαντικών εκπροσώπων του πολιτικού και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και κορυφαίων θεσμικών φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης HORECA 2023,  την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 10:30 στην συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo, από τoν Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τεράστια εμπορική επιτυχία κάνουν λόγο οι εκθέτες

Η εντυπωσιακή προσέλευση χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, γέμισε τους 500 εκθέτες με χαμόγελα και αισιοδοξία. Η έκθεση αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, τέτοιας ποιότητας και ποσότητας που ξεπερνούν κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των επισκεπτών. Έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν ιδιοκτήτες και στελέχη μεγάλων και γνωστών ξενοδοχειακών μονάδων, αλυσίδων εστίασης και καφεστίασης αλλά και επιτυχημένων εστιατορίων και εταιριών catering και bar catering. Eπίσης, ένα πολύ δυναμικό κοινό από το χονδρεμπόριο αλλά και τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής έδωσαν το «παρών» και έκλεισαν πολλές συμφωνίες. Τέλος, αυτό που έκανε θετική εντύπωση στους εκθέτες ήταν το γεγονός ότι τους επισκέφτηκαν πολλοί νέοι επιχειρηματίες που έχουν στα άμεσα σχέδια τους την δημιουργία μίας επιχείρησης  του κλάδου HoReCa και ήρθαν στην έκθεση για να βρουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν αυτή την αρχή. Η διάθεση για επενδύσεις, εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση κυριάρχησε στις συζητήσεις τους με τους επισκέπτες και μεταφράστηκε σε σπουδαίες εμπορικές συμφωνίες.

Ενθουσιασμένοι και οι επισκέπτες

Από την πλευρά τους, οι χιλιάδες επαγγελματίες -ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία- που επισκέφτηκαν την φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events. Mάλιστα, σύμφωνα με έρευνα αξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Alco, για λογαριασμό της FORUM AE, διοργανώτρια εταιρεία της ΗΟRECA σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 επισκεπτών και τις 4 ημέρες της έκθεσης το 96% δήλωσαν από ικανοποιημένοι έως εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την έκθεση και το συντριπτικό ποσοστό του 97% των επισκεπτών της δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν την έκθεση  HORECA 2024. Επίσης, πάρα πολύ σημαντική ήταν και η εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης καθώς σύμφωνα πάντα με την έρευνα το 68% των επισκεπτών δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προβούν στο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών με τους εκθέτες τους επόμενους έξι μήνες ενώ , ένα σημαντικό ποσοστό της τάξης του 32% δήλωσαν ότι έκλεισαν συμφωνίες με τις εταιρίες-εκθέτες κατά την διάρκεια της έκθεσης.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα special events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο HORECA LAB μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stageκαι cocktail για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Lab από κορυφαία ονόματα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας. Τέλος, η έκθεση φιλοξένησε επίσης το 6th Ιnternational Hospitality Forum από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ημερίδα του Fortune Greece, το φόρουμ με τίτλο «Το ελληνικό οικοσύστημα της φιλοξενίας» από την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και την Διημερίδα Γαστρονομίας από το Chefs Club Greece.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!