Αναζήτηση

Image

Εκθεσιακά Νέα

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2024

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2024

4 Απριλίου 2024

Η IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024, δεν αποτελεί απλώς μια κλαδική έκθεση για την εικόνα και τις εταιρίες του κλάδου, αλλά μια πραγματική γιορτή του Imaging. Η φετινή διοργάνωση φιλοξενεί τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου με το πλέον σύγχρονο εξοπλισμό για τη φωτογραφία, το βίντεο, την εκτύπωση και όλο το φάσμα των οπτικοακουστικών μέσων και των εφαρμογών τους. Όμως κατά παράδοση η έκθεση ξεχωρίζει με το ισχυρό πολιτιστικό, επιμορφωτικό και καλλιτεχνικό της σκέλος, αποτελώντας σημείο αναφοράς για τους φωτογράφους, βιντεογράφους, ενθουσιώδεις ερασιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες του είδους.

Το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, πιο εκτεταμένο και πολυποίκιλο παρά ποτέ, αγκαλιάζει ολόκληρο το πεδίο ενδιαφερόντων στο imaging και προσκαλεί σε μια τριήμερη πολυδιάστατη γιορτή τεχνολογίας και τέχνης της εικόνας.  

Κατ’ αρχήν με θεματικό άξονα τη Φωτογραφία Δρόμου, καλλιτεχνικές ομάδες, σωματεία, λέσχες και μεμονωμένοι δημιουργοί εκθέτουν έργα από το απαιτητικό αυτό είδος που ακροβατεί ανάμεσα σε στιγμιότυπο, ντοκουμέντο και κοινωνικό σχόλιο. Με δεδομένο όμως το περιοριστικό σημερινό νομικό πλαίσιο για τους φωτογράφους δρόμου, που δρα ασφυκτικά για το είδος, διοργανώνεται σχετική ανοικτή συζήτηση για να αναπτυχθεί ο προβληματισμός και να προκύψουν οργανωμένες προτάσεις.

Τιμώμενη χώρα φέτος κατά την IMAGE+TECH expo & PHOTOVISION 2024 είναι η Ιαπωνία, ως κοιτίδα της βιομηχανίας του Ιmaging, για την συνολική προσφορά της στην εξέλιξη της φωτογραφίας και της εικόνας γενικότερα. Η έκθεση “CONTEMPORARY JAPANESE PHOTOGRAPHERS” που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας “Εκδηλώσεις και Δράσεις για το 2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας - Ελλάδας” εκπροσωπεί τη δημιουργική διάσταση, εναρμονιζόμενη με το πνεύμα της πολιτιστικής επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες και φιλοδοξεί να συστήσει στο ελληνικό κοινό την οπτική και την αισθητική πέντε σημαντικών Ιαπώνων δημιουργών: Τοmohiko Funai, Ηaseo, Τakeshi Kameyama, Kazutoshi Ono, Takahiro Toh.

ImageTech PhotoVison Seminars

Άλλο ισχυρό καλλιτεχνικό πόλο της IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2024 αποτελεί η απολογιστική έκθεση για τις δύο πρώτες διοργανώσεις των διεθνών Βραβείων Great Photo Awards, με αντίστοιχες θεματικές την α/μ φωτογραφία (Black & White World) και το Πορτραίτο (Portrait World). Κατά τον πρώτο χρόνο του θεσμού, η διεθνούς χαρακτήρα αυτή πρωτοβουλία του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες δημιουργούς και μέσα στην ιδανική συγκυρία της διοργάνωσης βρίσκει το πρόσφορο έδαφος να απευθυνθεί στους φιλότεχνους επισκέπτες με εξαιρετικής ποιότητας έργα των νικητών και υπόλοιπων διακριθέντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το πλέγμα παράλληλων εκδηλώσεων, ανοικτών συζητήσεων, workshop, σεμιναρίων και συναντήσεων σωματείων και φορέων του κλάδου εδώ. Ενδεικτικά απαριθμούμε την προβολή ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη “Διονύσης Σιμόπουλος, ο άνθρωπος που μας ταξίδεψε στο σύμπαν” για τον αείμνηστο Διονύση Σιμόπουλο, τα στρογγυλά τραπέζια για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τη Φωτογραφία Δρόμου, το πλέγμα εκδηλώσεων και σεμιναρίων για την κινηματογραφική εικόνα που κατέχει κεντρική θέση φέτος, τα live shootings και τα πολλά εξειδικευμένα σεμινάρια.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων του τριημέρου της IMAGE+TECH & PHOTOVISION 2024 | 5-7 Απριλίου 2024 στο photovision.gr & imageandtech.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!