Αναζήτηση

Image

Διεθνή Νέα

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πάνω από 60 Β2B επαφές 11 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών στη Σουηδία

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πάνω από 60 Β2B επαφές 11 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών στη Σουηδία

15 Ιουνίου 2023

Την ευκαιρία να παρουσιάσουν ευρεία γκάμα ελληνικών τροφίμων και να επιδιώξουν να εισέλθουν στην ανεπτυγμένη αγορά της Σουηδίας είχαν 11 ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, συμμετέχοντας σε πρόσφατη επιχειρηματική αποστολή στη Στοκχόλμη, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος-ΣΒΕ και το Δίκτυο Enterprise Europe Network. Η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μέσω του Παγκόσμιου Δικτύου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων σε 93 χώρες.

Οι συμμετέχουσες στην αποστολή εταιρίες παρουσίασαν σε Σουηδούς εισαγωγείς μεγάλο αριθμό κωδικών τροφίμων, ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανώτερα στελέχη της Fontana Foods, μίας από τις δύο μεγαλύτερες Σουηδικές εισαγωγικές επιχειρήσεις, που κατέχει ηγετική θέση με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα ράφια των ισχυρότερων αλυσίδων super market.

Ειδικότερα, οι εταιρίες: Alfa Leone, Ariston Hellas, Arkas, ΒιοΑγρός, Όμιλος Elea Cretan Land-Spartan Treasure-Strofilia Estate, Elmar Crete, Ktima Gkolezakis, Medbest, Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη, Natprod και Θαυμάσιο Ρόδι πραγματοποίησαν περισσότερες από 60 Β2Β συναντήσεις, με την υποστήριξη του Σουηδικού Επιχειρηματικού Φορέα Foretagarna και του Εμπορικού Γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Σημειώνεται ότι η Σουηδική οικονομία είχε σταθερή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία με περιορισμένες επιπτώσεις από την πανδημία σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ το 2021 οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Σουηδία σημείωσαν σημαντική αύξηση, 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, διατηρώντας ισχυρές τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης αυτής της τάσης.

Τα περισσότερα είδη τροφίμων στη Σουηδία είναι εισαγόμενα, τα προϊόντα μεσογειακής διατροφής έχουν ζήτηση, ενώ η χώρα αποτελεί τον 5ο μεγαλύτερο καταναλωτή φέτας στην Ευρώπη. Επίσης, στην τοπική αγορά υπάρχει εμφανής τάση για προϊόντα υγιεινά, οργανικά και vegan, οι καταναλωτές είναι σταθεροί στις προτιμήσεις τους, κυριαρχούν τα έτοιμα γεύματα, ενώ δίνεται μεγάλη σημασία στις ανακυκλούμενες συσκευασίες και στα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Από τις συζητήσεις διαπιστώθηκε, τέλος, ότι ποιοτικά ελληνικά τρόφιμα μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς στη δύσκολη, αλλά υψηλού βιοτικού επιπέδου Σουηδική αγορά, ενώ χρειάζονται και συντονισμένες δράσεις προβολής κι επικοινωνίας, που θα αναδείξουν τη γευστική αξία των ελληνικών προϊόντων έναντι άλλων ξένων ανταγωνιστικών αγαθών, ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστά στους Σουηδούς καταναλωτές και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Photo: : από αριστερά, Θεμιστοκλής Ρούσσης, Ariston Hellas, Σωτήρης Χατζής, Θαυμάσιο Ρόδι, Έφη Παινέση, Κτήμα Γκολεζάκη, Αντώνιος Καλδέλλης, Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη, Ελευθερία Γαλιατσάτου, Natprod, Παύλος Ολζιέρσκυ, Εμπορικός Ακόλουθος Στοκχόλμης, Δήμος Κοτσικόνας, Medbest, Θάνος Αθανασιάδης, ΒιοΑγρός, Αλέξιος Μπασανιώτης, Alfa Leone, Γιάννης Πατσιαβός, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Image
Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!