Αναζήτηση

Διεθνή Νέα

Δεδομένα από τη Βρετανία δείχνουν ότι τα μαζικά event μπορούν να είναι ασφαλή

Δεδομένα από τη Βρετανία δείχνουν ότι τα μαζικά event μπορούν να είναι ασφαλή

6 Σεπτεμβρίου 2021

Από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν ότι τα δεδομένα από 37 πιλοτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθκαν σε μια περίοδο 4 μηνών, στο πλαίσιο του σχετικού Ερευνητικού Προγράμματος "ERP" δείχνουν ότι μπορούν να είναι ασφαλείς, εφόσον τηρηθούν οι σχετικοί υγειονομικοί κανόνες.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι τα δεδομένα έδειξαν ότι οι αριθμοί κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν "σύμφωνοι ή χαμηλότεροι" με τα γενικά ποσοστά μόλυνσης του πληθυσμού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου με αυξητική τάση κρουσμάτων, ενώ ειδικά οι αγώνες ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Κυπέλου, προσέλκυσαν σημαντικό αριθμό ατόμων χωρίς εισιτήρια γύρω από το στάδιο Wembley, συμβάλλοντας πιθανότατα στην αύξηση των μολύνσεων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Συστήματος Υγείας του ΗΒ για τον τελικό του Euro, 2.295 άτομα μέσα ή γύρω από το γήπεδο ήταν πιθανό να ήταν μολυσματικά, ενώ επιπλέον 3.404 άτομα εντός και γύρω από το στάδιο ενδέχεται να μολύνθηκαν.

Όσον αφορά στο Βρετανικό Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, το οποίο φιλοξένησε το μεγαλύτερο πλήθος θεατών στο ΗΒ τους τελευταίους 18 μήνες, με πάνω από 350.000 άτομα να παρευρίσκονται στις τρεις ημέρες των αγώνων, καταγράφηκαν 585 περιστατικά. Τα 343 από αυτά είναι πιθανό να ήταν ήδη μολυσμένα, ενώ τα 242 πιθανότατα μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Τα δεδομένα από το τουρνουά τένις του Wimbledon, το οποίο φιλοξένησε περίπου 300.000 άτομα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δύο εβδομάδων, κατέγραψαν 881 περιπτώσεις Covid-19. Από τις υγειονομικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι περίπου 299 κρούσματα ήταν πιθανό να ήταν ήδη μολυσμένα, με 582 περιπτώσεις πιθανότατα να έχουν προσβληθεί στο event.

Εικόνα: CHUTTERSNAP, Unsplash

Βρείτε εδώ την πλήρη ατζέντα με όλες τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα!

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Please enable the javascript to submit this form

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!