Αναζήτηση

Άλλες εκδηλώσεις

Εγκαινιάστηκε η 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair

Εγκαινιάστηκε η 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair

26 Νοεμβρίου 2021

Η «καρδιά» της σύγχρονης τέχνης χτυπά στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε εγκαινιάζοντας την 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση σημαντικό εικαστικό θεσμό. Μάλιστα, τόνισε πως η Art Thessaloniki επιστρέφει στο σπίτι της, σε μια πόλη γεμάτη ζωντάνια, ανοιχτή στις νέες καλλιτεχνικές τάσεις και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους της τέχνης, τις γκαλερί και το φιλότεχνο κοινό.

Σε πρωτεύουσα πολιτισμού έχει καταφέρει να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος αναφερόμενος τόσο στην Art Thessaloniki όσο και στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που είχε εγκαινιαστεί λίγη ώρα νωρίτερα, σημείωσε ότι οι δύο αυτές διοργανώσεις αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της χώρας, αλλά και όλης της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, κα Μαρία Καραγιάννη, τόνισε πως η Art Thessaloniki ξεκίνησε το 2016 και κατάφερε να αναδειχθεί σε γιορτή πολιτισμού και τέχνης, ενώ αποτελεί σημείο αναφοράς στη συνείδηση του φιλότεχνου κοινού της πόλης και των επισκεπτών της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη φετινή συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης στην έκθεση.

Το γεγονός ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες και τους δύσκολους καιρούς η Art Thessaloniki είναι ξανά εδώ υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός της διευθυντής, κ. Παντελής Τσάτσης, τονίζοντας πως η εν λόγω έκθεση αποτελεί έκπληξη για όλη την Ελλάδα. Ανέφερε μάλιστα πως δεν γίνεται άλλη τέτοια διοργάνωση αυτόν τον καιρό ούτε στα Βαλκάνια ούτε στην Τουρκία ούτε στην Αθήνα. «Καταφέραμε να έχουμε στη Θεσσαλονίκη το κέντρο του πολιτισμού» τόνισε, χαρακτηρίζοντας επίτευγμα το ότι στην έκθεση συμμετέχουν επτά χώρες.

Το πόσο σημαντικό είναι που η Art Thessaloniki διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη επισήμανε τέλος ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, τονίζοντας πως χρειαζόμασταν μια έκθεση τέχνης και υπογραμμίζοντας τον ρόλο της στην πολιτιστική σκηνή της πόλης.

Στην 5η Art Thessaloniki International Contemporary Fair συμμετέχουν 29 γκαλερί από επτά χώρες, φιλοξενούνται 20 παράλληλα project, τρεις Μουσειακές Εκθέσεις και σχεδόν 800 έργα καλλιτεχνών. Τιμώμενος Καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Γιάννης Φωκάς. Η έκθεση διοργανώνεται στα περίπτερα 9 και 10 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.  

Η είσοδος στους χώρους της Art Thessaloniki επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Το ωράριο λειτουργίας είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 14:00-21:00

Σαββατοκύριακο 27-28 Νοεμβρίου 11:00-21:00.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Image

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Please enable the javascript to submit this form

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!