Αναζήτηση

Άλλες εκδηλώσεις

Ανοίγουν οι πύλες του Φεστιβάλ Thess Clean -Thess Green σήμερα 2 Ιουνίου 2022

Ανοίγουν οι πύλες του Φεστιβάλ Thess Clean -Thess Green σήμερα 2 Ιουνίου 2022

2 Ιουνίου 2022

Η διενέργεια του Thess Clean -Thess Green αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, με σκοπό να εξοικειώσει τους δημότες της πόλης με τις πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας -μείωση απορριμμάτων – επανάχρηση - ανακύκλωση υλικών.

Με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί  αλλά και αποδεικνύει έμπρακτα τον υψηλό βαθμό ενεργοποίησής του προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των δημοτών του, της αλλαγής νοοτροπίας σχετικά με την απόρριψη των αστικών αποβλήτων και της στροφής προς μία ορθολογικότερη, «πράσινη» διαχείριση τους.

Το Φεστιβάλ διαθέτει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά ενώ πολλά σχολεία της πόλης έχουν προγραμματίσει ήδη επίσκεψη στους χώρους του Φεστιβάλ και συμμετοχή των μαθητών τους στις δράσεις του. Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει λειτουργία έκθεσης συστημάτων ανακύκλωσης, ενημερωτικές ημερίδες και εργαστήρια για ενήλικες, παραστάσεις, εργαστήρια και Λούνα Παρκ για τους μικρούς επισκέπτες και τους μαθητές των σχολείων.

Πρόγραμμα 1ου Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας,  Thess Clean – Thess Green

Πέμπτη 2 Ιουνίου

09:00 – 13:00 Εργαστήρια & Λούνα Παρκ για παιδιά/μαθητές, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

09:00 – 18:00 Λειτουργία έκθεσης συστημάτων ανακύκλωσης, εταιρειών και σχολείων, περίπτερο 16

10:00 – 12:00 Παραστάσεις για παιδιά, Stage  περιπτέρου 16

10:00 - 18:30 "Circular Minds" Ιdeathon για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ΔΕΘ Helexpo, Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».

16:00 – 18:00 Ημερίδα: «Τα Πανεπιστήμια ως καταλύτες της Κυκλικής Οικονομίας», ΑΠΘ -ΠΑΜΑΚ -ΔΙΠΑΕ, Stage  περιπτέρου 16

17:30 – 20:00 Εργαστήρια για ενήλικες, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

18:00  Εγκαίνια Φεστιβάλ, Stage  περιπτέρου 16

18:15 – 20:00  Ημερίδα Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, με θέμα: «Ο ρόλος των Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης στην υλοποίηση του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων. Η Ανάγκη δημιουργίας νέων Συστημάτων για ειδικές κατηγορίες αποβλήτων», Stage περιπτέρου 16.

Παρασκευή 3 Ιουνίου

09:00 – 13:00     Εργαστήρια & Λούνα Παρκ για παιδιά/μαθητές, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

09:00 – 16:00     Λειτουργία έκθεσης συστημάτων ανακύκλωσης, εταιρειών και σχολείων, περίπτερο 16

10:00 – 12:00     Παραστάσεις για παιδιά, Stage  περιπτέρου 16

14:00 – 16:00     Ημερίδα ΜΜΕ & Κυκλική Οικονομία, ΕΣΗΕΜ-Θ – ΑΠΘ (Τμήμα Δημοσιογραφίας), με θέμα: “Ο ρόλος των ΜΜΕ στην προώθηση της Κυκλικής Οικονομίας”, Stage  περιπτέρου 16

17:30 – 20:15     Εργαστήρια για ενήλικες, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

18:00 – 20:00     Ημερίδα: «Η διαχείριση οργανικών αποβλήτων – Τοποθέτηση του καφέ κάδου», ΦοΔΣΑ – ΕΕΘ – Ενώσεις Ξενοδόχων & Εστιατόρων, Stage  περιπτέρου 16

Σάββατο 4 Ιουνίου

10:00 – 14:00     Λειτουργία έκθεσης συστημάτων ανακύκλωσης, εταιρειών και σχολείων, περίπτερο 16

10:00 – 14:00     Εργαστήρια & Λούνα Παρκ για παιδιά, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

11:00 – 14:00     Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας, Stage  περιπτέρου 16

11:00 – 14:00     Εργαστήρια για ενήλικες, υπαίθριος χώρος περιπτέρου 16

Οι Ημερίδες και το Συνέδριο θα μεταδοθούν και διαδικτυακά

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών, Κέντρο Διαλογής & Ταξινόμησης Β. Ελλάδας, θα βρίσκεται σε λειτουργία το Repair Cafe, στο οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να φέρνουν για δωρεάν επιδιόρθωση τις χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές τους. Εφόσον η συσκευή επιδιορθώνεται, θα επισκευάζεται άμεσα, όσο ο κάτοχος της θα απολαμβάνει έναν καφέ, κερασμένο από την εταιρεία. Εάν η συσκευή δεν διορθώνεται, ο κάτοχος θα έχει την επιλογή να την αφήσει για ανακύκλωση.

Επιπλέον, παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ, θα βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία, στο περίπτερο 16: α) η έκθεση του Κέντρου ιστορίας Θεσσαλονίκης «Δημόσια Καθαριότητα. Υπηρεσίες καθαριότητας στην πόλη της Θεσσαλονίκης: Από τους σκουπιδόλακκους στην αρχαιότητα, στους οργανωμένους Χ.Υ.Τ.Υ. και στην Ανακύκλωση» και β) η έκθεση καλλιτεχνικών έργων και δημιουργιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα: ”Οι Παιδικοί Σταθμοί ανακυκλώνουν και δημιουργούν τα μνημεία της πόλης”. 

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης – το γνωστό σύστημα του Μπλε Κάδου, και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας.

Λοιποί υποστηρικτές: ΕΥΑΘ, ΑΝΑΚΕΜ, TOMRA, Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., ΑΝ.Α.Β.Ε., Κάθε Κουτί Μετράει, ΕΕΘ,  EAST-WEST GREECE, fil-eco,  ΑΒ Βασιλόπουλος, ΕΝΔΙΑΛΕ. Χορηγοί Επικοινωνίας: Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, GREEN AGENDA, TV 100 - FM 1OO – FM100,6.

Σημειώνεται πως η είσοδος στο Φεστιβάλ, όλες τις ημέρες λειτουργίας του, θα είναι δωρεάν ενώ, παράλληλα, θα διατίθεται και ελεύθερο πάρκινγκ για τους επισκέπτες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Please enable the javascript to submit this form

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!