Αναζήτηση

Image

Νέα Χώρων

Στις 23 Ιουλίου τα αποτελέσματα για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Στις 23 Ιουλίου τα αποτελέσματα για την ανάπλαση της ΔΕΘ

2 Ιουλίου 2021

Σε είκοσι περίπου ημέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της διεθνούς κριτικής επιτροπής, που θα εξετάσει τις συμμετοχές στον διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ.

Όλοι περιμένουν τις μακέτες και τα σχεδιαγράμματα για τη σημαντικότερη παρέμβαση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τα επόμενα λίγα χρόνια. Και κυρίως τις ημερομηνίες – σταθμό της ανακοίνωσης του πρώτου βραβείου από τη διεθνή κριτική επιτροπή. Της ιδέας δηλαδή, που θα γίνει πράξη και θα αλλάξει τον χώρο της ΔΕΘ, δίνοντάς του νέα μορφή και λειτουργία.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει από τις 21 έως τις 23 Ιουλίου και θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα, ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση του πρότζεκτ και αρχίζοντας τη δεύτερη φάση του.

Ήδη έχει γνωμοδοτήσει θετικά το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάπλαση, ήδη έχει υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα (και αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ) και στις 23 Ιουλίου θα έχουμε σε μακέτα την όψη που θα αποκτήσει ο εμβληματικός χώρος του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.

 Σύμφωνα με τους αρμόδιους, οι διαδικασίες είναι όλες μέχρι σήμερα εντός χρονοδιαγράμματος, δείγμα της καλής προετοιμασίας και της δουλειάς που γίνεται όλο αυτό το διάστημα.

Παράλληλα θα εξεταστεί το χρηματοδοτικό σχήμα, ώστε να διασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα επόμενα δυο χρόνια, δηλαδή το 2022 και το 2023 θα εκπονηθούν όλες οι αναγκαίες μελέτες για να αρχίσει το έργο και στο τέλος του 2023 θα γίνει η θεμελίωσή του.

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι σχεδόν τρία χρόνια, οπότε η νέα ΔΕΘ θα γίνει πράξη το 2026, σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων και με το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της ανάπλασης

Δείτε περισσότερα στο www.voria.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!