Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

To 7ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Graphic Stories Cyprus, έρχεται τον Μάιο

26 Απριλίου 2021

Το Graphic Stories Cyprus το μοναδικό καθιερωμένο, ανεξάρτητο, ετήσιο, θεσμικό συνέδριο του τομέα της οπτικής επικοινωνίας και των εικαστικών τεχνών, της γραφιστικής, της εικονογράφησης, της τυπογραφίας, της σημειωτικής, του animation, της φωτογραφίας, της σχεδίασης πολυμέσων, διαδικτύου και ιστοσελίδων, της καλλιγραφίας, του branding και του design γενικότερα, ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί την κοινότητα όλων των δημιουργικών της Κύπρου και όχι μόνο. 

Μπορεί η δύσκολη περίοδος της πανδημίας να συνεχίζεται, όμως εμείς "Γκρεμίζουμε τα Τείχη" και πραγματοποιούμε την καθιερωμένη ετήσια γιορτή της οπτικής επικοινωνίας και του Design. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, ενώ παράλληλα θα υπάρχει live streaming για online παρακολούθηση των διαλέξεων μέσω Zoom. Σε περίπτωση αλλαγής των υγειονομικών μέτρων όλες οι δράσεις [διαλέξεις & εργαστήρια] θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.  

Το 7ο Graphic Stories Cyprus περιλαμβάνει έξι [6] διαλέξεις, τέσσερα [4] δημιουργικά εργαστήρια, [1] ταινία με διεθνείς διακρίσεις, μία [1] διεθνή έκθεση αφίσας με συμμετοχή σχεδιαστών από την Κύπρο και το εξωτερικό και δύο [2] απονομές βραβείων.

Το Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου έχει επιλεγεί στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ, European Festivals Association [EFA] και του απονεμήθηκε η τιμητική σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης, EFFE Label, για τη χρονική περίοδο 2019-2021. 

Σε ποιους απευθύνεται

Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς του κλάδου της οπτικής επικοινωνίας, των εφαρμοσμένων και εικαστικών τεχνών, επαγγελματίες, φοιτητές ή μαθητές, γραφίστες, web designers, UX/UI designers, εικονογράφους, φωτογράφους, animators, 2D/3D designers, τυπογράφους, δημιουργικά γραφεία, διαφημιστές, marketers, στους συνεργάτες αυτών καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το επάγγελμα του σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας.

Πρόγραμμα

Διαλέξεις
Παρασκευή 21 Μαΐου 2021
Ώρα έναρξης: 15:00
[παρακολούθηση δια ζώσης & online]

 • Mauro Pastore: Ο Creative Director του Cacao Design με έδρα το Μιλάνο, έρχεται σε συνεργασία με το Cyprus Creative Club και θα μιλήσει με μια Gestalt διάθεση για τα μυστικά του εξαιρετικού Design.
 • Ευάγγελος Κασσαβέτης:Ο πολυβραβευμένος σχεδιαστής με 30 χρόνια δημιουργικής πορείας θα μιλήσει για οπτική επικοινωνία, τυπογραφία με έμφαση στην κοινωνική και ιστορική διάσταση του Design.
 • Χαράλαμπος Κοντοπανάγος: Σκηνοθέτης, επικοινωνιολόγος και με πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία στον τομέα της διαφήμισης θα παρουσιάσει την βραβευμένη ταινία του, μικρού μήκους, «Τιμολόγιο», με πρωταγωνιστή έναν Γραφίστα!, η οποία θα προβληθεί στο κοινό.
 • Λευτέρης Κοκκινάκης: 3D Animation. Αγγλία, Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, με μια δημιουργική πορεία πολλών ετών ο Λευτέρης θα μυήσει το κοινό στα μυστικά του 3D Animation.
 • Έλενα Ανδρέου: Πρωτοπόρος στο digital marketing και διευθύνων σύμβουλος της Go Digital Globally, η Έλενα θα μιλήσει για την αξία και τη μεθοδολογία του personal branding, “You Are Your Brand:The Solopreneur’s Personal Branding Blueprint”.
 • Αγγελική Αθανασιάδη:Η ιδρύτρια και Creative Director του Graphic Stories Cyprus θα μιλήσει για “Branding & Rebranding, from Local to Global” και θα παρουσιάσει το νέο λογότυπο του Graphic Stories και την οπτική ταυτότητα του 8ου Διεθνούς πλέον, Συνεδρίου.
 • Απονομή ΒραβείωνPygmalion 2019-2020, τουCyprus Creative Club.

Εγκαίνια 5ης Διεθνούς Έκθεσης Αφίσας
21 Μαΐου 2021
Τίτλος: “Break Down The Walls”
Ώρα έναρξης: 20:00

Απονομή βραβείων στους 4 πρώτους νικητές ανά κατηγορία του 5ου  διεθνή διαγωνισμού αφίσας του Graphic Stories Cyprus & έκθεση των 50 διακεκριμένων αφισών. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 856 σχεδιαστές από 49 χώρες του κόσμου, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση, γεγονός που καθιστά το διαγωνισμό παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την οπτική επικοινωνία.

Οι αφίσες που δημιουργήθηκαν προβάλουν το γεγονός ότι η ελευθερία του ανθρώπου δεν είναι δεδομένη και αναδεικνύουν πως για να κατακτήσουμε την ελευθερία θα πρέπει να αγωνιζόμαστε και να γκρεμίζουμε τα τείχη που υψώνονται γύρω μας. Σπάστε τους φραγμούς, υψώστε τη φωνή σας, γκρεμίστε τα τείχη! 
Θα τηρηθεί σειρά επισκεπτών με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Εργαστήρια: 22 & 23 Μαΐου 2021

 • P.N.D. [Χαρακτική] από τον Ιωάννη Φετάνη. Μια εισαγωγή στη χαρακτική τέχνη. Εξοικείωση με την συμπεριφορά υλικών όπως το μελάνι και το λινόλεουμ, χειρισμός των απαραίτητων εργαλείων όπως τα σκαρπέλα με τελικό στόχο την εκτύπωση των έργων.
 • Καλλιγραφία Copperplate από τη Marina Pavlova. Θεωρία και πράξη σε σχέση με τα μυστικά και τις τεχνικές της καλλιγραφίας.
 • Εισαγωγή στο 3D Animation από τον Λευτέρη Κοκκινάκη. Τεχνικές και καθοδήγηση για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου μικρής διάρκειας 3D Animation.
 • Παιδικό Εργαστήρι Δημιουργίας Κινουμένων Σχεδίων με θέμα «Γκρεμίστε τα Τείχη!» από την Παναγιώτα Μιχαήλ.

Όλες οι δράσεις του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στη Σχολή Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αιγαία, Αγ. Ομολογητών 81, Λευκωσία 1080

Σημαντικές διευκρινίσεις

Για τις διαλέξεις θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης με φυσική παρουσία για μέγιστο αριθμό 50 ατόμων. Οι διαλέξεις θα προβληθούν με live streaming μέσω του Zoom.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, εκτός στην περίπτωση αλλαγής των μέτρων, όπου θα πραγματοποιηθούν online μέσω Zoom.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα με βάση τις αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας. Οι κρατήσεις εισιτηρίων γίνονται σε αποκλειστική συνεργασία με την Tickethour.

Κάντε την κράτησή σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο www.graphicstoriescyprus.com/el/tickets

Δείτε περισσότερα στο www.graphicstoriescyprus.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!