Αναζήτηση

Image

Νέα Συνεδρίων

Ψηφιακός μετασχηματισμός και ψηφιακές υποδομές στο επίκεντρο του digital economy forum 2020

22 Δεκεμβρίου 2020

Τον καταλυτικό της ρόλο, αλλά και τις καινοτόμες λύσεις, που προφέρει η ψηφιακή τεχνολογία σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως η βιομηχανία, το λιανεμπόριο και ο χρηματοπιστωτικός τομέας, καθώς και τις νέες καινοτόμες μεταρρυθμίσεις σε τηλεπικοινωνίες και smart home που έρχονται, συζήτησαν οι συμμετέχοντες στις ενότητες με τις οποίες ολοκληρώθηκε το θεσμικό συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία εχθές, το οποίο διοργανώνεται από το ΣΕΠΕ, θεσμικό εταίρο για την ψηφιακή οικονομία.

Αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Από τους πρώτους κλάδους που αξιοποίησαν τις ψηφιακές τεχνολογίες, ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε μία περίοδο μεγάλου και διαρκούς ψηφιακού μετασχηματισμού. Τα έργα, τα οποία έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες, είναι πολλά και ενδιαφέροντα, μερικά από αυτά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενότητας.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες επενδύουν ετησίως πάνω από 60 δισ. ευρώ στην ψηφιακή τους αναβάθμιση, ενώ τρεις τάσεις θα επικρατήσουν στο τραπεζικό σύστημα το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και Διευθυντή του ELTRUN, κ. Γιώργο Δουκίδη. Αυτές αφορούν τις ολοκληρωμένες και προσωποποιημένες υπηρεσίες προς τον πελάτη, τη δημιουργία εσόδων από κάθε τραπεζική δραστηριότητα και τη “δυναμική τιμολόγηση”, τάση που υπάρχει σήμερα στο λιανεμπόριο και θα πρέπει να μεταφερθεί και στον τραπεζικό κλάδο.

Από την πλευρά του, ο Partner & Consulting Leader της Deloitte Greece, κ. Νίκος Χριστοδούλου, παρουσίασε από το βήμα του Συνεδρίου τη μελέτη “Digital Banking Maturity Study 2020” της Deloitte, μια παγκόσμια συγκριτική αξιολόγηση των ψηφιακών δυνατοτήτων των τραπεζών, η οποία φέτος περιλαμβάνει και τις έξι ελληνικές συστημικές τράπεζες. Η μελέτη αξιολογεί 318 τράπεζες ανά τον κόσμο σε περισσότερες από χίλιες (1.100+) διαφορετικές λειτουργικότητες.

Στην ενότητα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της βιομηχανίας οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν στους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσει η βιομηχανία να αξιοποιήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, αλλά και την αναγκαιότητα υιοθέτησης αυτών, παρουσιάζοντας επιτυχημένα παραδείγματα υλοποίησης - case studies.

Στη νέα εποχή, που ανατέλλει για την Ελλάδα, βασικός πυλώνας για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας είναι οι τηλεπικοινωνιακές υποδομές. 5G και οπτικές ίνες είναι από τις τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες και υπό αυτό το πρίσμα, η συζήτηση με τα κορυφαία στελέχη του τομέα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Το φετινό συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), υλοποιήθηκε μέσα από μία καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα, τη Δευτέρα 14, Τρίτη 15 και Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020. Το digital economy forum 2020 τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετείχαν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε περισσότερα στο deforum.sepe.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!