Αναζήτηση

Image
Image

Νέα Συνεδρίων

Δυναμικό διήμερο συζητήσεων στο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

Δυναμικό διήμερο συζητήσεων στο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

28 Ιουνίου 2022

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το διήμερο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης, ένα δυναμικό διήμερο συζητήσεων, παρουσιάσεων, ομιλιών και δικτύωσης με τη συμμετοχή κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, υψηλόβαθμων θεσμικών εκπροσώπων, επενδυτικών παραγόντων και διακεκριμένων προσκεκλημένων από εδραιωμένες εταιρείες του κλάδου.

Το μεγάλο εύρος ευκαιριών και οι θετικές προκλήσεις που εμφανίζει η ελληνική αγορά, αλλά και οι πολλαπλές ευκαιρίες που προκύπτουν για θεσμικούς επενδυτές και επιχειρήσεις από σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία όπως τα Αμοιβαία Κεφάλαια, η Ακίνητη Περιουσία, τα αποθεματικά Ασφαλιστικών Ταμείων, το ESG investing και τα Private Equities, αποτέλεσαν τον πυρήνα των συζητήσεων του Συνεδρίου.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ε.Θ.Ε.) και Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST, ανέφερε ότι oι ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά κεφαλαίου έφεραν μια νέα μορφή στην έννοια των επενδύσεων. Τα τελευταία χρόνια η θεσμική διαχείριση έχει αναπτύξει εναλλακτικές επενδυτικές επιλογές που είναι ευέλικτες. 

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Θεσμικής Διαχείρισης ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Στην ομιλία του ανέφερε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη του ευρύτερου κλάδου αποτελεί ισχυρό καταλύτη της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας. «Ως κυβέρνηση εφαρμόζουμε ένα διαφορετικό σύγχρονο μίγμα οικονομικής πολιτικής, ακολουθούμε συνετή δημοσιονομική πολιτική, προχωρούμε στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και τόνωση των επενδύσεων».

Στο Panel ΙΙ με τίτλο «Η σημασία της Επαγγελματικής Διαχείρισης των Ασφαλιστικών Πυλώνων» τέθηκαν σημαντικά θέματα γύρω από τον κλάδο. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Πάνος Τσακλόγλου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεοφάνης Μυλωνάς, Πρόεδρος του ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ – Αντιπρόεδρος Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής, Καθηγητής της ασφαλιστικής επιστήμης, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Άρτεμις Παναγιωτοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΕΔΕΚΤ Α.Ε.Π.Ε.Υ., Φαίδων Ταμβακάκης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Συνιδρυτής της ALPHA TRUST με συντονίστρια την δημοσιογράφο της Καθημερινής Ευγενία Τζώρτζη.

Ο Υφυπουργός κ. Πάνος Τσακλόγλου, μίλησε για την θεσμική διαχείριση που αφορά τη συλλογική αποταμίευση και τόνισε τον κομβικό ρόλο της συνταξιοδοτικής αποταμίευσης, η οποία στη χώρα μας γίνεται μέσω της διανεμητικής ασφάλισης. «Η παρούσα κυβέρνηση εφάρμοσε πολιτικές με ένα συνετό πλαίσιο για την κεφαλαιοποιητική ασφάλιση και τη συνταξιοδοτική. 

Στο Panel ΙΙΙ με τίτλο «Αμοιβαία Κεφάλαια και ESG» και συντονιστή τον ιδρυτή και CEO του Global Sustain Group κ. Μιχάλη Σπανό, οι συμμετέχοντες κατέληξαν ότι: Το ESG είναι εδώ για να μείνει και είναι το μέλλον, οι εταιρείες προσαρμόζονται και βελτιώνονται, ενώ η μετάβαση στις αρχές που πρεσβεύει το ESG, δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος.

Κατά το κλείσιμο της πρώτης μέρας του συνεδρίου, η Γενική Διευθύντρια της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (Ε.Θ.Ε.), κα Μαρίνα Βασιλικού, πραγματοποίησε ιστορική αναδρομή στα χρόνια λειτουργίας της Ε.Θ.Ε. και ακολούθησε χαιρετισμός και βράβευση όλων των παλαιών Προέδρων της Ένωσης.

Κατά την δεύτερη μέρα του συνεδρίου, παρέθεσε ομιλία ο κ. Νικόλαος Δ. Φίλιππας, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιώς, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων,  Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, με τίτλο: «Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός στην Ελλάδα».

Στο Panel ΙV: «Η ΑΕΕΑΠ μοχλός ανάπτυξης και επενδυτική επιλογή», η κα Άννα Αποστολίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, BriQ Properties ΑΕΕΑΠ, παρουσίασε ανάλυση για τις επενδύσεις των ΑΕΕΑΠ, αναφέροντας ότι οι συνολικές επενδύσεις ανέρχονται σε 2,8 δισ. ευρώ, από τα οποία το 40% αφορά σε καταστήματα. Το 2021 επένδυσαν 121 εκατ. ευρώ, με σημαντικές επενδύσεις σε logistics λόγω ζήτησης. Σε logistics, γραφεία και ξενοδοχεία, επικεντρώνονται όπως αναφέρθηκε, οι επενδύσεις της Briq.

«Τραπεζικά Δίκτυα: Επενδύσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια» τέθηκαν στο επίκεντρο του PANEL V, που συντόνισε η δημοσιογράφος Νένα Μαλλιάρα. Στο πάνελ συμμετείχαν οι κ.κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ, Γιώργος Βαρελτζίδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτών Πελατών, Eurobank, Γρηγόριος Βυσσούλης, Επικεφαλής Τομέα Ιδιωτών Πελατών, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, Ιωάννης Μπόικος, Senior Director, Affluent & Upper mass Sales Management Head, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, και Παναγιώτης Νικολακόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης Personal Banking, Alpha Bank.

Στο Panel VΙ με θέμα «Επενδύοντας σε Private Equity Funds» και συντονιστή την κα Άρτεμις Παναγιωτοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος, ΕΔΕΚΤ Α.Ε.Π.Ε.Υ., ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA) senior partner της EOS Capital Partners, ανέφερε ότι σήμερα δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά 10-15 ενεργές ομάδες διαχείρισης, με κεφάλαια που προσεγγίζουν τα 2 δισ. ευρώ. «Τα ξένα private equity funds και venture capital, έβγαλαν αποδόσεις, όπως θα βγάλουν και όσοι θα μπουν τώρα σε καλές ελληνικές εταιρείες», σημείωσε.

Το 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης διοργανώθηκε από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και το εβδομαδιαίο newsletter ΧΡΗΜΑ Week.

Το συνέδριο διεξήχθη με φυσική παρουσία στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, & μεταδόθηκε παράλληλα online μέσα από το LiveOn Expo Complex, το καινοτόμο 3D εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο της LiveOn, της Ψηφιακής πλατφόρμας Επιχειρηματικής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης της Ε.Θ.Ε. | ethosEVENTS

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!