Αναζήτηση

Image

Γενικά Άρθρα

Παρούσα η Ελλάδα στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα

Παρούσα η Ελλάδα στην 33η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Μόσχα
Την επιτυχή εκπροσώπηση της Ελλάδας, που συμμετέχει στην Έκθεση από το 2016, διοργάνωσαν η Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), σε συνεργασία με το νεοσύστατο Γραφείο του ΕΙΠ στη Ρωσία. Με τίτλο «Η Ρωσία διαβάζει Ελληνική λογοτεχνία» και με δέκα σημαντικές νέες εκδόσεις* Ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρωσική γλώσσα, με εκδηλώσεις και με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού στο Ελληνικό Περίπτερο, πραγματοποιήθηκε η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας είχε προσέλευση περίπου 150.000 επισκεπτών. Έτσι, καθίσταται η πρώτη στη Ρωσία και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη πολιτιστικές εκδηλώσεις (μαζί με το 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας) με τόσο μαζική συμμετοχή κοινού, από τον καιρό της έναρξης των περιορισμών λόγω πανδημίας, μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, με το Βραβείο* της αρτιότερης εικαστικά έκδοσης και του καλύτερου σχεδιασμού βιβλίου για το 2019 τιμήθηκε από τους διοργανωτές, η σειρά «Ελληνική Βιβλιοθήκη» των Εκδόσεων OGI. Στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, επισκέφτηκαν το Ελληνικό Περίπτερο ο Σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν για θέματα πολιτισμού, κ. Αντρέι Τολστόι (τρισεγγονός του Λέοντος Τολστόι), ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν για θέματα Διεθνούς Πολιτιστικής Συνεργασίας, κ. Μιχαήλ Σβιντκόι, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιβλίου, κ. Σεργκέι Στεπάσιν, ο Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ, κ. Μιχαήλ Σεσλάβινσκι, ο Αναπληρωτής του Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ και υπεύθυνος για θέματα λογοτεχνίας, κ. Βλαντίμιρ Γκριγκόριεφ κ.ά. Κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Σβιντκόι έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα, ειδικότερα στα έργα που κυκλοφόρησαν και στη συμβολή της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η Ελληνική συμμετοχή, εξαιτίας της συγκυρίας της πανδημίας, επικεντρώθηκε στις εκδόσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας σε ρωσική μετάφραση, που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, διοργανώθηκαν τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις* σε κεντρικό χώρο της Έκθεσης, σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, αλλά και προβολή διαρκείας μέσω του δικτύου YouTube.
Πηγή: cityportal.gr

Την επιτυχή εκπροσώπηση της Ελλάδας, που συμμετέχει στην Έκθεση από το 2016, διοργάνωσαν η Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), σε συνεργασία με το νεοσύστατο Γραφείο του ΕΙΠ στη Ρωσία. Με τίτλο «Η Ρωσία διαβάζει Ελληνική λογοτεχνία» και με δέκα σημαντικές νέες εκδόσεις* Ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρωσική γλώσσα, με εκδηλώσεις και με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού στο Ελληνικό Περίπτερο, πραγματοποιήθηκε η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας.

Η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας είχε προσέλευση περίπου 150.000 επισκεπτών. Έτσι, καθίσταται η πρώτη στη Ρωσία και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη πολιτιστικές εκδηλώσεις (μαζί με το 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας) με τόσο μαζική συμμετοχή κοινού, από τον καιρό της έναρξης των περιορισμών λόγω πανδημίας, μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, με το Βραβείο* της αρτιότερης εικαστικά έκδοσης και του καλύτερου σχεδιασμού βιβλίου για το 2019 τιμήθηκε από τους διοργανωτές, η σειρά «Ελληνική Βιβλιοθήκη» των Εκδόσεων OGI.

Στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, επισκέφτηκαν το Ελληνικό Περίπτερο ο Σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν για θέματα πολιτισμού, κ. Αντρέι Τολστόι (τρισεγγονός του Λέοντος Τολστόι), ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν για θέματα Διεθνούς Πολιτιστικής Συνεργασίας, κ. Μιχαήλ Σβιντκόι, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιβλίου, κ. Σεργκέι Στεπάσιν, ο Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ, κ. Μιχαήλ Σεσλάβινσκι, ο Αναπληρωτής του Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ και υπεύθυνος για θέματα λογοτεχνίας, κ. Βλαντίμιρ Γκριγκόριεφ κ.ά.

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Σβιντκόι έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα, ειδικότερα στα έργα που κυκλοφόρησαν και στη συμβολή της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η Ελληνική συμμετοχή, εξαιτίας της συγκυρίας της πανδημίας, επικεντρώθηκε στις εκδόσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας σε ρωσική μετάφραση, που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, διοργανώθηκαν τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις* σε κεντρικό χώρο της Έκθεσης, σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, αλλά και προβολή διαρκείας μέσω του δικτύου YouTube. Πηγή: cityportal.gr

δσφσφσΤην επιτυχή εκπροσώπηση της Ελλάδας, που συμμετέχει στην Έκθεση από το 2016, διοργάνωσαν η Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ), σε συνεργασία με το νεοσύστατο Γραφείο του ΕΙΠ στη Ρωσία. Με τίτλο «Η Ρωσία διαβάζει Ελληνική λογοτεχνία» και με δέκα σημαντικές νέες εκδόσεις* Ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρωσική γλώσσα, με εκδηλώσεις και με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων της Ρωσικής Κυβέρνησης και του Ρωσικού Υπουργείου Πολιτισμού στο Ελληνικό Περίπτερο, πραγματοποιήθηκε η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Η 33η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Μόσχας είχε προσέλευση περίπου 150.000 επισκεπτών. Έτσι, καθίσταται η πρώτη στη Ρωσία και μία από τις πρώτες στην Ευρώπη πολιτιστικές εκδηλώσεις (μαζί με το 77ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας) με τόσο μαζική συμμετοχή κοινού, από τον καιρό της έναρξης των περιορισμών λόγω πανδημίας, μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, με το Βραβείο* της αρτιότερης εικαστικά έκδοσης και του καλύτερου σχεδιασμού βιβλίου για το 2019 τιμήθηκε από τους διοργανωτές, η σειρά «Ελληνική Βιβλιοθήκη» των Εκδόσεων OGI. Στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, επισκέφτηκαν το Ελληνικό Περίπτερο ο Σύμβουλος του Προέδρου Πούτιν για θέματα πολιτισμού, κ. Αντρέι Τολστόι (τρισεγγονός του Λέοντος Τολστόι), ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν για θέματα Διεθνούς Πολιτιστικής Συνεργασίας, κ. Μιχαήλ Σβιντκόι, ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Πρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης Βιβλίου, κ. Σεργκέι Στεπάσιν, ο Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ, κ. Μιχαήλ Σεσλάβινσκι, ο Αναπληρωτής του Επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ και υπεύθυνος για θέματα λογοτεχνίας, κ. Βλαντίμιρ Γκριγκόριεφ κ.ά. Κατά την τελετή των εγκαινίων ο κ. Σβιντκόι έκανε εκτενή αναφορά στην Ελλάδα, ειδικότερα στα έργα που κυκλοφόρησαν και στη συμβολή της Διεύθυνσης Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η Ελληνική συμμετοχή, εξαιτίας της συγκυρίας της πανδημίας, επικεντρώθηκε στις εκδόσεις νεοελληνικής λογοτεχνίας σε ρωσική μετάφραση, που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, διοργανώθηκαν τέσσερις σημαντικές εκδηλώσεις-παρουσιάσεις* σε κεντρικό χώρο της Έκθεσης, σε απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, αλλά και προβολή διαρκείας μέσω του δικτύου YouTube.
Πηγή: cityportal.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα


Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!